Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a próbaérettségi

Megkezdődött a próbaérettségi Kovászna megye

Megkezdődött a végzősök próbaérettségije, amelynek idei újdonsága, hogy a javítás már a digitális javítóplatformon zajlik. Az eredményeket március 15-én teszik közzé, de a jegyeket kizárólag a szülő vagy a diák írásos kérése esetén vezetik be a naplóba.

Hirdetés
Hirdetés

Román nyelv és irodalom tantárggyal kezdődött hétfőn reggel kilenc órakor a tizenkettedikesek próbaérettségije. A megjelent diákoknak legalább másfél órát kellett a teremben tölteniük, és egyéni kódokat kaptak, amelyek alapján megtudhatják saját eredményeiket.

Kovászna megyében a tanfelügyelőség 1306 végzőst (tizenkettedikes, illetve tizenharmadikos diákot) tart nyilván, közülük 1213-an tanulnak nappali, 93-an pedig esti tagozaton, illetve 848-an a magyar, 458-an a román tagozaton. A próbavizsgákat Kovászna megye 17 középiskolájában szervezik meg.

Kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, szerdán a szaknak megfelelő, választható tantárgyból próbaírásbeliznek a tizenkettedikesek, majd csütörtökön anyanyelvből bizonyítanak. A vizsgatételeket minden nap 15 órakor hozzák nyilvánosságra a próbaérettségi honlapján.

Fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 7., 10:30
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A tanár tanít, a diák tanul, a szülő nevel. Ha valamelyik elmarad, akkor,, Csók, anyu! „Ha a tanár tanít, de a diák nem tanul (a szülő jön a konfekcióval vagy a magánszférával, ahol bezzeg…) akkor az osztályban lévő pár szorgalmas diák jó jegyet kap, a habzó szájú szülők gyerekei pedig rosszat. Innen ki is jön majd a 30% átmenési arány, mert max. ennyi diák tanul. A tudásszerzés útja még mindig a tanulás. Hiába tanít a tanár, ha a diák nem hajlandó tanulni. Lásd sofőriskolák, ott 20% körül mozog az elméleti vizsgán átmenők aránya! Akkor ki is a (fő) hibás? Hogy lehet valakinek aki nem akar(vagy nem tud) tanulni valamit is megtanítani? Sehogy! Aki átmegy a sofőrvizsgán azért teszi, mert magánórára jár? Egy gyakran kommentelő elégedetlenkedő szerint igen.,, Nem képes a tanár megtanítani! „

 • User
  Dátum: 2024. március 7., 14:08
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nem fog senki megkövezni. A tanulás egy komplex folyamat. A tanítás csak egy része. A gyenge diák gyenge diák marad a legjobb tanárokkal körülvéve is. Tudod te azt jól!