Megkezdődött a híd építése

Megkezdődött a híd építése Kovászna megye

A tavalyi áradása következtében beszakadt, a Bászkán átvezető fahíd helyére épít új átjárót a kommandói önkormányzat. A feljavító munkálat már megkezdődött, emellett pedig a létesülő egészségügyi központ előtti teret is rendezik.

A 2018-as áradás a magasan fekvő településen annyira megnövelte a Bászka vízhozamát, hogy az beszakította a település két felét összekötő (teherforgalom számára zárt) fahidat. Ennek hiányában járművel a falu bejáratától kerülő úton, gyalogosan pedig a híd romjain áthaladva lehetett közlekedni.

A kommandói önkormányzat sürgősségi kormányrendelettel jutott hozzá a szükséges anyagiakhoz egy új híd építésére, ezt betonból fogják elkészíteni.

A munkálatokat egy bodzafordulói cég végzi, a kivitelezést már az elmúlt időszakban megkezdték. Kocsis Béla polgármester megjegyezte, hogy a hídépítés jó ütemben halad.

Az elöljáró arról is beszámolt, hogy szinte 80 százalékban elkészült az önerőből finanszírozott egészségügyi központ létesítése. Jelenleg az épület előtti tér rendezése zajlik. Az egészségügyi központban a tervek szerint gyógyszertár, fogorvosi és orvosi rendelő, és a Diakónia kap helyet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.