Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megcsappant a forgalmuk

Megcsappant a forgalmuk Kovászna megye

Bár még nem rendelkeztek róla, a sepsiszentgyörgyi turkálók egy része bezárt. A tulajdonosok szerint az emberek félnek, nem vásárolnak, így jobbnak látták meghozni ezt a döntést.

Annak ellenére, hogy még nem született ilyen jellegű döntés, a second hand típusú üzletek tulajdonosainak egy része úgy döntött, meghatározatlan időre felfüggesztik a tevékenységüket. Mások viszont továbbra is várják a vevőket, ők úgy gondolják, nem jelent veszélyt üzletük az emberekre. A vállalkozók egyébként félnek, nem tudják mit és hogyan kell cselekedni, illetve, mi lesz, amikor véget ér a járvány.

Kocsis Tünde két turkálót is működtet a városban. Mint mondta, még nem zártak be, megvárják születik-e olyan döntés, amely őket is érinti. A forgalom azonban megcsappant, alig járnak be az emberek, van, aki benéz és, ha azt látja, hogy kettőnél több ember van bent, odébbáll.

Hirdetés
Hirdetés

– A ruhákat sem próbálják fel, azok, akik jönnek, megveszik azt, amit esetleg nagyon szeretnének, de nem nézelődnek. Még nyitva tartunk, de lehet, hogy csak napok kérdése a bezárás. Hogy mennyi ideig tart ez az időszak nem tudjuk, de bért kell fizetnünk, fizetést kell biztosítanunk az alkalmazottaknak, és nem tudjuk, hogyan oldjuk meg ezeket a problémákat – panaszolta Kocsis Tünde.

Ugyanakkor vannak, akik kitartanak, nem zárják be egységeiket, hanem várják a vásárlókat. Egy, a nevét nem vállaló használtruha-bolt tulajdonosa azt nyilatkozta: négy üzlete is van, és nem szeretné bezárni azokat, várja a vásárlókat, minden nap különböző akciókkal. Hozzátette: tudomása szerint a vírus nem terjed ruhákon keresztül, az árut pedig már hónapokkal ezelőtt megrendelte, így nem érzi, hogy veszélyt jelentene. Arra megpróbálnak vigyázni, hogy az üzlethelyiségben egyszerre csak kevesen tartózkodjanak, de amíg nincs hatósági rendelet, nyitva lesznek. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük