Hirdetés
Hirdetés

Ki az ellenség?

Ki az ellenség? Kovászna megye

Csak az ember cserélődött, a szokások nem változtak: a Kovászna megyei prefektus nem hagyta ki az alkalmat, hogy a koronavírus-válság kellős közepén (vagy annak részeként?), megbírságolja a sepsiszentgyörgyi polgármestert, mert március 15-ére feldíszítette a várost, és nem tett minden magyar zászló mellé egy románt is.

„A globális világjárvány (vajon milyen más világjárvány lehetne? – szm.) jelenlegi helyzetében, amikor a világ minden hatósága meghozza a legmegfelelőbb intézkedéseket az ember láthatatlan és előre nem látható ellensége, a COVID-19 terjedésének megakadályozására, nagyon csalódott vagyok az egyik helyi vezető hozzáállása miatt, aki nem fogta fel, hogy az ország törvényeinek betartása teremti meg azt a körülményt, amelyben békésen és nyugodtan élhet a megye összes polgára” – írja Iulian Constantin Todor.

A prefektus szerint „a gyilkos járvány elhárítására tett intézkedések közepette”, a polgármester úgy döntött, hogy „ismét megszegi a törvényt”, és nem tűzött ki minden magyar zászló mellé egy románt is. Emiatt, mint „az alkotmány betartásának őre”, tízezer lejes bírságot rótt ki Antal Árpádra.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi polgármester nem érti, hogy hol jön a koronavírushoz a zászló.

– A Kovászna megyei prefektus nem fogta fel, hogy a koronavírus az ellenség, nem a magyarok. Amit viszont én nem fogok fel: mi köze a zászló(k) kitűzésének a járvány megelőzéséhez vagy épp terjedéséhez? – mondta el megkeresésünkre Antal Árpád, akinek a prefektus közleményéről annyi jut eszébe: #maradjotthon.

A polgármester hozzátette: természetesen megfellebbezi a jegyzőkönyvet, de egyelőre, a prefektustól eltérően, a koronavírus terjedésének megakadályozásán dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 19., 7:54
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ott voltak kormanyon 20 evig es miert nem hoztak olyan torvenyeket, hogy most ne kelljen megszegni!!! Ez ilyen egyszeru a torveny az torveny a szekelynek is!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 19., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Felénk ők terjesztik a vírust! Kiváncsi vagyok ha az úr elkapja a hapcit mit fog csinálni?! Ejsze első intézkedés: botezãm spitalul Fogolyán în Prinderincă 🤣
  Ejj ha nagyobb lesz a baj…….😤

 • User
  Dátum: 2020. március 19., 21:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Sajnos ha magyar lenne a prefektus akkor is büntetne mert az a dolga.Hogy hülyeség? Hát persze. De örülök, hogy volt ideje megszámolni a zászlókat, remélem majd az egybanisokat is meg tudja számolni amit össze kellene gyűjteni és bevinni személyesen neki egy nagy csokor virággal.