Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megbánt óvások

Megbánt óvások Kovászna megye

A nyolcadikosok végső eredményeinek közlése után is változatlan maradt az általános iskolát végzők sikerességi aránya az idei képességvizsgán, vagyis Kovászna megyében 73,34%-nak sikerült elérnie legalább az 5-ös általánost.

Hirdetés
Hirdetés

A 111 óvás elbírálása után nem változott a sikeresen képességvizsgázók száma, ez ugyanúgy 1304. A Kovászna megyei tanfelügyelőségtől kapott adatok alapján tudni lehet, hogy a 45 megfellebbezett román dolgozatjegyből az újrajavítás után több mint fél jeggyel lett kisebb hat, 12 jegy pedig 0,5 pontnál kevesebbel romlott. Kettő változatlan maradt, kettő viszont 1,5-2 ponttal, egy pedig 3 ponttal lett nagyobb.

A 32 megóvott magyar dolgozatból 2-nek csökkent az értéke az újrajavítások után, a többinek pedig nőtt a pontszáma, 1 dolgozatra közel 2 ponttal, egyre pedig 4 ponttal többet adtak a tanárok.
Matematikából 34-en voltak elégedetlenek jegyükkel: 12 diák bánhatta meg, hogy óvott, kettőnek a jegye változatlan maradt, a többiek többségének (13-nak) csak maximum fél jeggyel lett nagyobb az eredménye, 1-1 tanuló kapott 1-1,5, illetve 1,5-2 ponttal nagyobb jegyet. Összességében magyarból és matematikából enyhén nőtt a jól vizsgázók aránya, 90%-ra, illetve 67,55 %-ra, románból változatlan maradt (66,01%). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük