Felhívás!

Még több tömbházból szállítanak bio hulladékot

Bővíti a lebomló anyagok szállítását a TEGA Sepsiszentgyörgyön: tájékoztat Máthé László igazgató. A köztisztasági vállalat korábban a Szemerja környéki tömbházakban indította el a lebomló hulladékok szállítását.

Az igazgató elmondta: „Két fázisban láttunk munkának: először heti két alkalommal szállítottunk biológiailag lebomló anyagokat, majd külön gyűjtőket helyeztünk el az egyes pontokban, illetve ahol süllyesztett konténerek vannak, ott most az egyik csak ilyen célt szolgál”.

A vezető elmondta: a szentgyörgyi magánházak esetében kitűnően működik a lebomló anyagok gyűjtése, a kihívást a tömbházak jelentik, hiszen ezeknél korábban még lehetőség sem volt a lebomló hulladék gyűjtésére.

Lebomlónak számít minden szerves anyag: a konyhai hulladékok, növények, zöldségek, minden, ami komposztálható. Máthé László leszögezte: az a cél, hogy jövőre ne 10-20 lejjel dráguljon a szolgáltatás, hanem csak annyival, amennyit az infláció, a dráguló üzemanyag és a béremelések miatt elkerülhetetlen drágítani.

Azon tömbházak lakói, akik a lebomló hulladékokat is külön gyűjtik majd, a TEGA-tól ingyenesen vehetnek át vedret, illetve a szelektív csomagolóanyagok gyűjtésére egy szatyrot. A TEGA az érintett lépcsőházakban jelzi majd a változást. Az új helyszínek a tervek szerint a következők: a Múzsák, Fűzfa valamint az Egészségügy sétány, a Sajtó, a Stadion, a Gábor Áron, az Ág, a Gyár, a Nicolae Iorga, a Kossuth Lajos, a Horgász, a Gödri Ferenc, a Gróf Mikó Imre, a Bem József és a Császár Bálint utcák, továbbá a Mihai Viteazul tér.

TEGA

Sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.