Felhívás!

Még mindig fokozható a digitalizáció

1316 táblagépet oszt ki a Kovászna megyei tanfelügyelőség a hét végéig, de a kormány, illetve a tanügyminisztérium által finanszírozott program keretében további 103 webkamera, 218 laptop, 2800 liter fertőtlenítőszer és 280 ezer védőmaszk is eljut az iskolákhoz.

Mindezt az után, hogy 3473 táblagépet már az Iskola otthon programon belül is eljuttattak a rászoruló diákoknak – tájékoztat közleményében az intézmény.
Január 15-ig ugyanakkor a Nemzetközi Fejlesztési és Újjáépítési Bank által támogatott ROSE (Romania Secondary Education) projekt keretében 14 Kovászna megyei középiskola kerül a birtokába 593 laptopnak, további 149 digitális eszközt (kamerákat és okostáblákat) a későbbiekben szereznek be. A projektet 2015–2022 között lépteti életbe a tanügy-minisztérium.

Saját erőforrásból, szponzorálásokból vagy önkormányzati költségvetésből eddig az iskolák a fentieken kívül még 3483 táblagépet, 420 laptopot és 471 más digitális eszközt szereztek be. Mindezt egybevetve kitűnik, közel 10 ezer táblagép könnyíti meg az online oktatáshoz való hozzáférést a rászoruló diákoknak, legnagyobb számban Árapatakon, Magyarhermányban, Bardocon, Bölönben és Hidvégen.

Múlt év december 24-én a tanfelügyelőség 1.100.000 euró értékű uniós támogatásra pályázott 26 iskolával partnerségben, szintén a digitális oktatás hatékonyságának növelése céljából. Ez a finanszírozás is az eszközbeszerzést támogatja, és a tanfelügyelőségek, helyi tanácsok, az iskolák egymással szövetkezve, partnerségben, de akár függetlenül is részt vehetnek benne. Ilyen módon további 13 projektet tettek le, 26-on pedig még dolgoznak – áll a kedden kibocsátott közleményben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.