Felhívás!

Még egy szűk hét

Még egy szűk hét Kovászna megye

Befújták hóval a sugásfürdői nagy sípályát, ma reggeltől ismét lehet sízni. Bodor Loránd, a sípályákat működtető SepsiRekreatív vezetője elmondta: az időjárás „várakozáson felül” besegített, igaz, keveset havazott, de legalább hideg volt.

A kisebbik pályát múlt csütörtökön kezdték szórni, és két nap alatt sikerült viszonylag jó hóréteggel bevonni. A hét végére két hóágyút már átvittek a nagypályára, azóta azon dolgoznak, hogy – szerencsés esetben – még egy hetet sízni lehessen.

– Kicsit füves, kicsit köves, de a miénk – mondhatnánk. A pálya közepe – finoman szólva – nem tökéletes, de kikerülhetőek azok a részek, ahol kevesebb a hó. Arra számítunk, hogy még egy hetet lehet sízni, számunkra az volna a legnagyobb köszönet, ha a síbarátok kihasználnák az idény végét, és nagy számba vonulnának ki a szabadba – mondta el megkeresésünkre Bodor.

Az előrejelzés szerint még egy hetet negatív marad az éjszakai hőmérséklet, ezért az igazgató szerint, „ha nem lesz eső, még egy hétig lehet tartani a frontot”.

A pályák 9 és 21 óra között vannak nyitva, a buszok 10 és 16 órakor indulnak felfelé, valamint 13 és 19 órakor lefelé, a bérletek ára változatlan. Ha 150-nél több autó megy fel, az utat lezárják, és elindítják a síbuszokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.