Hirdetés
Hirdetés

„Mások egészségével, életével játszanak!”

„Mások egészségével, életével játszanak!” Kovászna megye

Olvasóink tegnap jelezték, a helyszínen pedig beigazolódott, hogy egyes „szakemberek” felelőtlensége miatt a járókelők egészsége, de akár élete is veszélyben forog: egy, a megyeszékhelyi Palló utca sarkán lévő, felújítás alatt álló ház tetején minden lehetséges munkavédelmi szabályra fittyet hányó egyének dolgoztak. Szóba elegyedtünk velük, ám ezek a helyi rendőrségre hárították a felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés

Olvasónk jelezte, hogy a sepsiszentgyörgyi Palló utca városközponti bejárata felől, egy ház tetején úgy zajlik a munkálat, hogy nem kerítették körbe szabályosan az ingatlant, a járókelőket semmi nem figyelmezteti arra, hogy bármikor cserép, netán egy láncfűrész is a fejükbe zuhanhat. Megkérdeztük a léceken akrobataként, bekötetlenül, láncfűrésszel mászkáló munkásokat, hogy nem kellene-e elkeríteni a járdarészt, amely fölött zajlik a munkálat, a válasz pedig meglepő volt. „El volt kerítve, de a helyi rendőrség felszólítására leszedtük a torlaszt” – állították a munkások.

A munkaadó is megjelent, aki nemes egyszerűséggel, az épület ablakából kiszólva csak annyit kérdezett, miért pont velük „kötekedünk”, amikor városszerte hasonló munkálatok zajlanak. Az sem hatotta meg a nőt, amikor hangsúlyoztuk, hogy felelőtlenségük miatt bármikor ráeshet a háztetőről valami a közeli iskolából pont kitóduló, az útszakaszon hazafele igyekvő kisgyerekekre, szüleikre. Könnyedén vetette el azt a javaslatot is, hogy legalább egy munkás álljon a járdán, és figyelmeztesse a járókelőket, amíg a munka zajlik: a vitát ablakcsukással zárta.

Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője lapunk kérdéseire elmondta, az említett helyszínen egy rögtönzött emelvényt állítottak fel engedélyek nélkül, az egyenruhások pedig több mint két hete figyelmeztették az érintetteket, hogy a hivataltól előzetesen engedélyt kell kérni, ha elfoglalják a járdát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások