Hirdetés
Hirdetés

Március végéig igényelhetők az ANL-s lakások

Március végéig igényelhetők az ANL-s lakások Kovászna megye

Kézdivásárhelyen hozzáláttak az Országos Lakásügynökség (ANL) által az 1918. december 1. utcában fiatalok számára épített tömbház lakrészeit bérelni kívánó személyek listájának rangsorolásához. Az igénylési kérelmek, illetve azok frissített változatai március 31-éig még benyújthatók.

 

„Várhatóan májusban tizenöt lakrészt adunk át Kézdivásárhelyen, amelyekre óriási az érdeklődés, nagyon sokan szeretnének ott lakni” – nyilatkozta az Országos Lakásügynökség által épített tömbházak helyzete kapcsán még januárban Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

Az alapfeltételek közé tartozik, hogy az igénylők Kézdivásárhelyen dolgozzanak, 35 év alattiak legyenek és ne legyen tulajdonukban lakás. A rangsorolásnál egyebek mellett figyelembe veszik a családi állapotot, az eltartásban levő kiskorúak számát, a kérés régiségét, az átlagjövedelmet és a végzettségi szintet is.

Benyújtandó iratok

Az igényléshez szükséges, a városháza iktatójába benyújtandó iratok: kézzel írott kérés, az igénylő és a családtagok személyazonossági iratainak másolata (születési bizonyítvány, személyi, házassági bizonyítvány, esettől függően válási végzés, elhunyt családtag esetén elhalálozási okirat másolata), hitelesített nyilatkozat és arra vonatkozó igazolás a helyi adóhivataltól, hogy nincs a kérvényező vagy felnőttkorú családtagjai tulajdonában lakás, munkáltatói igazolás.

Az érdekeltek a kritériumokat, a pontozási rendszert, illetve az igényléshez szükséges iratokat szabályozó tanácsi határozatot a kezdi.ro oldalon, a Közérdekű információk – Közérdekű hirdetés menüpont alatt találják meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások