Hirdetés
Hirdetés

Maradnak a régi adóövezetek

Maradnak a régi adóövezetek Kovászna megye

A jövő évi adók megállapításához évente újrapontozzák Szentgyörgy utcáit a polgármesteri hivatal különböző szakirodái. Adóövezet-ügyben az idén közmeghallgatásra meghirdetett határozattervezettel kapcsolatban három észrevétel érkezett, ezek nyomán a helyszínen újra terepszemlét végeztek az illetékesek. Mint a legutóbbi városi tanácsülésen kiderült, annak, aki tiltakozott, igaza is lehetett.

Az utcaértékelés szempontjai: az infrastruktúra fejlettsége, a városközponttól, az ipari övezetektől való távolság, a közvilágítás, a közbiztonság, a helyi közszállítás elérhetősége. Ha évközben beruházások, fejlesztések történtek, az illető utca magasabb adóövezetbe kerülhet.

Hirdetés
Hirdetés

A tanácsban egy esetben helyt adtak a lakossági ellenvetésnek, a József Attila utcában a 2-76-os számok, illetve 1-111-es között B övezeti adót, a 111-117-es, illetve 78-96-os házsszámok között D-övezeti adót fizetnek majd, a Malom utcánál maradt az eredeti besorolás. Kisebb vitát a Zöld Péter utca A adóövezetbe sorolása, illetve a közszállítástól való távolsága váltott ki, ezért reklamált egy lakos.

– Városszerte úgy történik ez a fajta pontozás, hogy az utca közepétől, vagy nagy utcák esetében egy nagyobb szakasz közepétől koncentrikus köröket húznak, és ennek a középpontjától mérik az ipari övezettől, központtól, megállótól való távolságot. A Zöld Péter utcában is ez történt. Ha itt kivételt teszünk, akkor más utcák is vitatkozhatnak – magyarázta Sztakics Éva.

Bálint József EMNP-s tanácsos nevetségesnek minősítette, hogy légvonalban mérjék a buszmegállótól való távolságot, József Álmos szerint ha az egész városban egységes rendszert alkalmaznak, akkor maradjon is így, az önkormányzati képviselők pedig megszavazták, hogy a Zöld Péter utca marad az A-körzetben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük