Hirdetés
Hirdetés

Maradj otthon!

Amennyiben nem akarunk ismét karantén-kenyeret sütni, és teljes lezárást, még fokozottabban kell vigyázni a következő időszakban – véli dr. Fejér Szilárd kutató, aki szerint itt a harmadik koronavírus-fertőzési hullám. A legjobb az elszigetelődés, amennyire lehet, és természetesen az oltás kérése. 

Dr. Fejér Szilárd, a Pro Vitam egészségügyi központ kutatója elmondta: több mint egy éve rendeltek meg 50 koronavírus PCR-tesztet Kínából, akkor még aranyáron. 2020. március végétől kezdtek tesztelni, és idén márciusig 52.521 tesztet végeztek el, ebből 8.391 (16%) volt pozitív. Heti 6 munkanappal számolva napi átlag 180 tesztet végeztek ez idő alatt, és még nincs vége. A kutató kiemelte: itt a harmadik hullám, és annak érdekében, hogy ne legyenek a tavalyihoz hasonló lezárások, ne kelljen betárazni lisztből és vécépapírból, azt javasolja, mindenki alkalmazza a távolságtartó viselkedést a következő két hónapban, mert ezzel elkerülhető az, hogy otthon kelljen kenyeret sütni.
Mint mondta, azok, akik home office-ban dolgoznak, és kérték az oltást, a második dózis után is maradjanak még legalább tíz napig otthon, ne menjenek vissza a közösségbe.

Hirdetés
Hirdetés

– Azért kell vigyázzon mindenki, mert a második oltás után legalább 10 nap el kell teljen, hogy legyen megfelelő immunitás, de még akkor sem biztos, hogy nem tudunk megfertőződni, és nem szórhatjuk a vírust. Vannak tanulmányok, amik szerint a vírus terjesztése is visszaszorul a beoltottak körében, de az még mindig nem 100%-os csökkenés, tehát nem árt az elővigyázatosság. Persze, beoltottak között nyugodtan lehetnek szorosabb kontaktok, mert akkor tényleg kevés az esély a fertőzésre – magyarázta a kutató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 5., 8:02
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Igaza van a kutatonak de az oltast osszekottek a turizmussal
  Amikor akarunk idopontot kerni mindig mas megyeben van csak szabadhely.
  Errol szo sem lehet,hogy kepzelik hogy a nyugdijasok kisbuszon utazva oltassak
  be magukat

 • User
  Dátum: 2021. március 7., 15:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Remélem, hogy az oltási gubanc miatt vagy négy-öt nagyokosnak elpallják a hátsóját. Az öregek és tisztára betegek teljes létszámára nem terjedt ki még mára sem a figyelmük. Családorvosok is vannak, akik nem segítenek az öregeknek bejelentkezni. Talán ez a helyes megoldás? Milyen drága holmit szereztek be, ami kétésfél százezer embert nem tud figyelembe részesíteni?