Felhívás!

Marad az alpolgármester

Marad az alpolgármester Kovászna megye

Mint ismeretes, a szeptember 27-i választásokon Baróton nyolc tanácsosi mandátumot szerzett az RMDSZ, így a következő négy évre is közülük kerülhet ki a város alpolgármestere.

Mint megtudtuk, a tanács RMDSZ-frakciója, melyet a következő négy évben is Pál-Szilágyi Zoltán vezet, az elmúlt mandátum során ugyancsak alpolgármesterként ténykedő Szakács Lászlót nevesítette ismét a tisztségre.
Szakács, ahogy a volt polgármester, Lázár-Kiss Barna András is, tanácsosi mandátumot szerzett. A törvény értelmében a tanácsosoknak maguk közül kell kijelölniük az alpolgármestert, akit titkos szavazáson választanak majd meg, egyszerű többséggel. Mivelhogy Baróton az egyszerű többséghez épp elegendő az RMDSZ-frakció nyolc szavazata, nem nehéz megjósolni a szavazás kimenetelét.

A baróti RMDSZ nevében lapunknak nyilatkozó Gál Károly azt mondta, Szakács nevesítésekor elsősorban az alpolgármester már megszerzett városgazdai tapasztalatára alapoztak, nem politikai döntést hoztak, hiszen a megegyezést, az együttműködést keresik a választást nyert független polgármesterrel, illetve az EMSZ tanácsosaival. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 16., 9:09
  ÉRTÉKELÉS: 5

  “Városgazdai tapasztalat”? Nézzétek meg Baróton a központban az Acél Attila előtt folyó szenylevet, a központi elágazásban az aknakörüli gödröt, a városvégi büzt, a Petőfi utcai állapotot és még sorolhatnám.

 • User
  Dátum: 2020. október 19., 13:35
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez a csapat nyolc év alatt nem csinált semmit, ezekre az RMDSZ-es tanácsosokra is kár volt szavazni, de ezeknek rengeteg a rokonság, komaság, ilyen haver, olyan haver, hogy rájuk szavaznak, s az emberek többsége nem fogja fel, hogy ilyen emberekkel a helyzet nem fog sokat változni! A volt polgármester és az alpolgármester becsületből le kéne mondjon a tanácsosi tisztségről, mert csak a kárt csinálták Barótnak!