Felhívás!

Már van, de még drága

Már van, de még drága Kovászna megye

Egyelőre nagyon drága és kevés a dinnye a sepsiszentgyörgyi piacokon. A gyümölcs sok helyen nem érett még meg, így külföldi terméket is kínálnak az árusok.

Később olcsóbb lehet, egyelőre viszont drága a görögdinnye és a sárgadinnye a sepsiszentgyörgyi piacokon. Az árusok szeletet, fél dinnyét is adnak, de a kereslet alacsony.

Az előző évektől eltérően, amikor 8–10 árust is láttunk a központi piacon, idén két viszonteladó és egy termelő árulja a gyümölcsöt – tudtuk meg Székely Kincsőtől, a Tega Rt. munkatársától. A dinnyeszezon még nem kezdődött meg. A korábbi években már június közepén is lehetett kapni érett, hazai gyümölcsöt, idén viszont a sok esőzés miatt nem érett be a termés. A román görögdinnye kilója 6 lej, a sárgadinnye pedig 10 lejbe kerül. Az árusok szerint később olcsóbb lehet, egyelőre azonban csak így éri meg értékesíteni. Aki szeretne, vásárolhat egy szeletet is belőle, mivel egy teljes dinnye több mint öt kilogramm, túl sokba kerül.

A multiknál árusított dinnye olcsóbb, viszont több vásárló is panaszkodott, hogy a gyümölcs színtelen, íztelen. A jó dinnye ismérve a mérete (közepes), színe (sötétzöld) és a szára, melynek száraznak kell lennie, így tudni, hogy nem éretlenül szedték le a földeken. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.