Felhívás!

Kint vagyunk a vízből?

Kint vagyunk a vízből? Kovászna megye

Mindössze egy koronavírus-fertőzöttet ápolnak jelenleg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Hosszú ideje először történik meg, hogy ilyen alacsony az esetszám az intézményben.

A kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg egy fertőzésgyanús eset sincs az intézményben, és mindössze egy új, koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak. Ő a Covid-fertőző osztályon fekszik, állapota közepes. A fertőzött személy nem kapott koronavírus elleni oltást.

Másik jó hír, hogy intenzív terápiás ellátásra nem szorul egyetlen, Covid–19 diagnózissal kezelt beteg sem. Múlt héten, a június 23–30. közötti időszakban egy páciens hagyta el a kórházat, akit koronavírus ellen kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban egy olyan halál­eset sem történt a kórházban, amely összeköthető lenne az új koronavírussal való fertőzéssel, ez már a második hét, amikor nem jelentettek elhalálozást.

A prefektúra keddi közleménye szerint Mikóújfaluban 3 aktív eset volt, az incidencia 1,67 ezrelék, Zágonbárkányban 1, Kovásznán, Sepsiszentgyörgyön 2-2. Negy­ven­egy településen egyetlen fertőzött személyt sem tartanak nyilván. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 1., 12:56
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Fejezzetek mar be ezt a covid meset es ideje volna a korhazat visszaallitani a 2019-es kerekvagasba, mert a kronikus betegek halomra halnak meg ,mivel az ures korhazak nem fogadjak oket !