Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Máltai ifjak járványban

Máltai ifjak járványban Kovászna megye

A koronavírus-járvány körülményei között is működik a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló – tudtuk meg Székely Róberttől. A máltai szeretetszolgálat munkatársa elmondta: még több figyelemmel, napi 24 órás felügyelettel dolgoznak a Csíki-negyedi, már csak Sing-sing néven közismert épületben.

A hajléktalanszállóban életvitelszerűen lakókat nem zárták ugyan be, de többségüket rábeszélték arra, hogy napközben ne járjanak ki – mondta el Székely Róbert.

– Akik ott laknak, azok fokozottan ki lennének téve a fertőzésveszélynek, ha kijárnak, ezért megbeszéltük velük, hogy nekik is jobb, és nekünk is könnyebb, ha nem mozdulnak ki az épületből. Ez természetesen azt jelenti, hogy éjjel-nappal, gyakorlatilag napi 24 órás felügyeletet kell biztosítanunk – mondja a (még minidig fiatal) máltai.

A szolgálat naponta saját forrásból ételt biztosít a bentlakóknak. Ez nem jelenti azt, hogy minden napra sikerül meleg ételt szerezniük, de legalább szendvics biztosan kerül, senki nem marad éhesen. Miután többször rákérdeztünk, elmondta: segítséget szívesen elfogadnak, mert nagyjából két hónapi tartalékuk van, ha addig nem kerül támogató, teljesen elfogy a pénzük.

Hirdetés
Hirdetés

Akik bent vannak, napközben három teremben oszolhatnak el, egyikben filmet lehet nézni, a másikban hat számítógép van felszerelve, a harmadikban társasjátékokat lehet játszani.

A hajléktalanszállóból négyen járnak ki munkahelyre vagy egyéb okból, ők korán reggel elmennek, és csak este tízkor engedik vissza őket, hogy minimálisra csökkentsék a kontaktust azokkal, akik bent vannak.
A máltai szeretetszolgálat ifjúsági csoportja mintegy húsz személyt lát el a Csíki-negyedi hajléktalanszállón, ezek száma a téli hideg éjszakákon nagyjából a duplája volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük