Felhívás!

Letette a jelöltlistát az RMDSZ

Letette a jelöltlistát az RMDSZ Kovászna megye

Tegnap letette a kézdivásárhelyi választási irodába a polgármester- és tanácsosjelölteket támogató íveket az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete. A sajtó jelenlétében zajló eseményen azt is vázolták, milyen elképzelésekkel vágnak neki az elkövetkezendő négy évnek.

Dávid Sándor, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke, Tamás Sándor, a szövetség megyei elnöke, Bokor Tibor polgármester(jelölt), Bejan András frakcióvezető és Fejér László Ödön szenátor is jelen volt az eseményen, amelynek során több mint ezer támogatói ívet tettek le a választási iroda asztalára. Utána Dávid Sándor moderálásával rövid sajtótájékoztatón, a helyi elnök röviden az ellenjelöltet és stábját is érintette beszédében, kifejtve: nem igazán működik az Erdélyi Magyar Szövetség táborában a demokrácia, amint valaki bíráló jellegű észrevételt tesz, a jelöltek profilján azonnal letiltják. Ők nem hívei ennek az eljárásnak, mindenki véleményére adnak, de inkább dolgozni kíván Bokor Tibor és csapata, mintsem populista lózungokat eregetni.

Bejan András frakcióvezető felsorolta, az elmúlt négy esztendőben hány határozattervezetet terjesztettek elő a kézdivásárhelyi tanácsban. Ezek zömét Bokor Tibor fogalmazta meg, utána az RMDSZ tanácsosai következtek, míg a néppárti frakcióban ez nem volt érzékelhető.

Bokor Tibor polgármester elsősorban a kézdivásárhelyieknek köszönte meg, hogy kitartottak mellette, s elmondta: sok még a tennivaló, tisztában van azzal, hogy vannak járhatatlan utak Kézdivásárhelyen, azzal is, hogy a vízhálózattal súlyos gondok vannak, de reményét fejezte ki, hogy a folyamatban zajló munkálatokat a város lakóinak a támogatásával el tudja majd végezni. „A vízprobléma megoldására van elképzelés, szakemberekkel a csapatban eredményre fogunk jutni” – jelentette ki.

Érintőlegesen beszélt a lakónegyedek közötti övezetek rendezéséről, kifejtve: hamarosan pontot tudnának tenni ennek a munkálatnak a végére is. Megemlítette: hétfővel kezdődik az udvarterek javítása, ami négyéves munka eredménye. Ezen kívül több nagy projekt van aláírva kivitelezésre, és még jó néhány vár szignózásra. Nem mondott le az uszodáról sem – hangsúlyozta. Sosem szeretett dicsekedni, nem szereti a rivaldafényt, és annak sem híve, hogy a kampányban sarat dobáljanak egymásra – fogalmazott.

Tamás Sándor szerint Bokor Tibor ebben téved: igenis beszélni kell a megvalósításokról, nem szabad háttérbe húzódni, főleg, hogy van, amit felmutatni. Kiemelte, a polgármesternek nem volt könnyű dolga, hiszen elődje tévedéseit is korrigálnia kellett. A megyei tanács elnöke szerint egy város vezetése nem amatőr színjátszói tevékenység: tisztességgel, becsülettel kell dolgozni, hogy Kézdivásárhely tovább fejlődhessen, és ő úgy látja, erre Bokor Tibor a legmegfelelőbb, mert becsületes, megfontolt és dolgos ember – mondta.

„Tudjuk, hogy miként működik ez az ország, tíz év alatt 12 kormánya volt. Amit kevesen látnak, hogy rengeteg ajtót kell megyei és bukaresti intézményeknél kinyitni, tudni kell, hová kell kopogtatni, a köz érdekének az érvényesítése nem könnyű dolog – summázott, hozzátéve: nem lehet csak vágyak megfogalmazásával egy város vezetésére jelentkezni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 13., 7:46
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A vizzel vannak elképzeléseik!😆 Munkahelyek melyeket az országos átlag körül fizetnek?!
  Lassan iskola! A közszállítás akadozik és minden 1 cég körül forog amit egy grossebohóc irányít az önök támogatásával!
  Turizmus?! A Fortyogó topog 1 helyben! Nem lehetne valamit azzal kezdeni?!😉😎
  1-1 reális vagyonnyilatkozat önöktől és családtagjaiktól esetleg?!
  Nem 1éb de ha 1 komoly független indul csendben lesznek meglepetések! A peszkula nem borítja ki az ingó szekerüket,de……….

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 13., 10:29
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Bokor Tibor becsuletesseghez es megfontoltsagahoz valoban nem ferhet ketseg, jo diplomata. De a varosnak egy dinamikusabb ember kell, akiben nagyobb az elhivatotsag, a tenni akaras, aki az emberek kozt jar. Tovabba a varos menedzsmentjebe kotelezove tennem a kezdivasarhelyi lakcimet, nem lathatja at a varos mukedeset egy olyan ember, aki nem itt el!

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 14., 21:04
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Az a siralmas, hogy ez a választék, az alternatíva pedig nagyságrendekkel sz@rabb. Polgármester úr lehet becsületes, ha még saját alkalmazottait sem képes ellenőrizni. Van amikor a becsület nem elég, talpraesettség és gyakorlati érzék is jól fogna.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 13., 19:55
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Szep es jo az igergetes de megkellene erteni,hogy Kezdivasarhelynek 1 energikus uzletember ,gazdasagi tapasztalattal rendelkezo szemely kell tanar ur nem ert hozza sajnos nem rossz ember de nem neki valo . Ezt a varos allapota elarulja nezzenek szet es rajonnek valtozas kell.Na de kire az egy mar masik teszta .nincs ember nincs koncepcio sajna ezt tudja jelenlega varos . De a remeny hal meg utojara majd fog jonni kulfoldrol egy hazank fia es rendbe vagja a varost csak meg 1 kis ido .Addig marad a letargia!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 13., 23:07
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az a helyzet, hogy megint választás jön. Mindenki félti a bársony széket, annyi megannyi pártocska van és van ki független. Mi a közös cél? Mindegyik a magyarokat képviseli. Kérdem én, egyszerű családos ember, hogy mi a fancos nagynyavajának estek magyar létetkre egymás nyakának? Oly kevesen vagyunk és ti mégjobban szét cincáltok minket,mert mindegyik a páholyba akartok ülni, és büszke székely módra melleket veregetni. Miért nem lehet egységesen helyt állni, összetartva a magyarságot? És lelkesen támogatni bennünket, minket adófizetőket, embereket és főleg a gyerekeinket? Mi bajotok van? Mindegyiketek azt hiszi, hogy minél több vagyonra tesz szert, hogy annál nagyobb ember lesz? Hát nem, senki sem halhatatlan és nekem is, és nektek is ugyan az a gödör lesz majd ki ásva. És se én, se ti egy lejt nem fogtok vinni magatokkal. Jó lenne elgondolkodni ezeken, mert fiataljaink mind külföldön vannak. Itthon lenne rájuk szükség és ha így fog folytatódni, sok család is tovább fog menni. Úgyhogy, milliókat lehet költeni kampányra, és szédíteni a népet üres szavakkal, és tovább pályázni mindenre. Mert mindenki tudja, hogy a város kassza nem üres, igen is van pénz, csak ember nincs ki normálisan használja… (Z. E. K.)

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 14., 13:04
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ez a Balázs Attila nevezetü ács Nyujtódon és Szászfaluban annyi hülyeséget ígérgetett,hogy ha az ott lakók kérték volna lehet a forgalmat is átirányította volna Szentlélek felé.Sárfalván meg szájalt hogy nincs falufelelös ,nos azért nincs mert évek óta nem vállalta senki. Szánalmas amit ígérget, az ácsmesterséget kár lenne felcserélni abban legalább jó, tovább ne kacagtassa magát.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 14., 15:43
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A megyei tanács elnöke szerint egy város vezetése nem amatőr színjátszói tevékenység. Bizony így van mert egy magára valamit adó amatőr sznjátszü csoport becsuletesebb munkát végez mint a vásárhelyi önkormányzat vagy akár a megyei tanács. Mintkét helyen kiöregedett színészek próbálják elhitetni, hogy még illők a szerepre pedig már régen nagyon gyenge az alakításuk