Felhívás!

Lesznek összeírópontok

Nehézkesen halad a népszámlálás lekérdezéses szakasza Háromszéken is, ezért összeírópontokat hoznak létre a problémásabb településeken. Ugyanakkor számlálóbiztosokat is keresnek.

Egy országos rendelet értelmében összeírópontokat hoznak létre a napokban azokon a településeken, ahol gond van a lekérdezéses szakasszal, akadozik a népszámlálás folyamata.

Illés Andrea, a Kovászna Megyei Statisztikai Hivatal igazgatója elmondta: a 11-es határozat értelmében alakítják ki ezeket az irodákat, amelyeket az önkormányzat hoz létre, és ahol várják a lakosságot, illetve azokat a személyeket, akiket eddig nem számoltak meg. Kovászna megyében 15 ilyen számlálóközpont lesz, 5 Sepsiszentgyörgyön, 1–1 a nagyobb városokban. Bodzafordulón kettő, illetve Zágonbárkányban, Kökösben, Esztelneken, Uzonban és Torján is berendeznek egy-egy központot. Az összeírópontokban egy számlálóbiztos dolgozik, és napi 10 órában fogadják majd a lakosságot. Az igazgató szerint szükség van ezekre a pontokra, ugyanis így talán jobban megmozdul a lakosság, azok is bemennek, akiket nem találtak otthon a számlálóbiztosok.

A zökkenőmentes lebonyolításhoz számlálóbiztosokat is keresnek, Sepsiszentgyörgyön az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában várják az olyan, akár tapasztalat nélküli és legalább középfokú számítógép-kezelői ismeretekkel rendelkező személyeket, akik napi hat órát rá tudnának szánni a népszámlálásra, amely július 17-ig tart.

Kovászna megyében egyébként a szerdai adatok szerint a lakosság 84,26 százalékát számolták meg, ezzel országos szinten a 8. helyen áll a megye. Továbbá 4 olyan település is van Háromszéken, ahol 100 százalékos az arány. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.