Felhívás!

Lesz háziorvos!

Lesz háziorvos! Kovászna megye

Többször írtunk már arról, hogy háziorvost keresnek Mikóújfaluba, minekután tavaly márciusban üresen maradt a községi rendelő. Napok kérdése, hogy beinduljon a betegrendelés – újságolta a jó hírt a település vezetője.

Csupán egyetlenegy pénzügyi irat beszerzése választja el az új orvost attól, hogy felvegye a praxist – tájékoztatott Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere.

Elkészült az engedélyekhez szükséges belső felújítás a rendelőnél, lassan a bútorzat is bekerül, így napok kérdése, hogy mikor indul a rendelés.

– A bürokrácián múlik, hogy mikor kezdi meg munkáját dr. Kovács Attila, aki két községben, Mikóújfaluban és Málnáson rendel majd. Nagyon jó a településvezetés és a szakember közötti együttműködés, külön örülünk annak, hogy hosszú távra tervez a doktor. Éppen ezért jövőre szeretnénk pályázni egy kisebb orvosi laboratórium kialakítására is, hogy ne kelljen különféle vizsgálatokért a megyeszékhelyre utazni – avatott be Demeter.

További jó híreket is közölt Demeter, hogy helyi munkaerővel idénre elkészült a focipálya melletti öltöző is, ezt a lakosság az augusztus 17–18-án zajló falunapokon veheti tüzetesebben szemügyre. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások