Hirdetés
Hirdetés

A csendőrség dönti el a meccset

Botrányba fulladt a Craiova–Budapesti Honvéd Európa-liga selejtezőmérkőzés, amikor a hosszabbítás ideje alatt a hazai ultrák úgy megdobálták a játékvezetőt, aki egyébként az eseménytelen meccsen hibázni sem tudott, hogy azt percekig ápolni kellett, majd kénytelen volt átadni helyét a tartalék játékvezetőnek.
A megyei kettő szintjét sem ütő „szurkolói” megnyilvánulás után a meccset azonnal le kellett volna fújni, ám ezt csaknem félórás huzavona után sem tették meg. Az M4 sportcsatorna értesülése szerint a döntő érv az volt, ha félbeszakítják a mérkőzést (amit így automatikusan elveszít a hazai csapat), akkor a csendőrség nem tudja garantálni a játékvezetők és sportolók biztonságát. Magyarán azért nem fújták le a meccset, mert attól féltek, hogy a „rendfenntartók” képtelenek lesznek féken tartani a megvaduló tömeget, amely esetleg a játékvezetők és játékosok testi épségére, netán életére tör. Pazar. Tehát vannak szabályok, amelyek addig érvényesek, amíg a túlfizetett, minden földi jóval elhalmozott, modern technikával felszerelt csendőrségről ki nem derül, hogy képtelen ellátni feladatát.

Túl azon, hogy így befolyásolni lehet egy focimeccs eredményét, nem kizárt, hogy ez történt Úzvölgyében is. Mert amikor mondjuk az unitárius egyház által szervezett gyermektáborban kell „megvédeni”, a magyar nyelvre „vadászó” fogyasztóvédőt, akkor nagy legények, de élesben a dolog nem ennyire egyszerű. Lehet, hogy a völgyben sem mertek szembeállni az ortodox papok és „hazafias” szervezetek által felhergelt csürhével, így inkább a magyarokat tolták félre, és közben „nem tapasztalták”, hogy erőszakos megnyilvánulások lettek volna.

A különbség a két eset között csupán annyi, hogy míg az UEFA még mindig dönthet hétfői ülésén arról, hogy elveszi a Craiovától a győzelmet és/vagy jelentős pénzbírsággal sújtja a klubot, addig aligha számíthatunk arra, hogy valamely belföldi bíróság megállapítja, hogy az úzvölgyi „meccset” a magatehetetlen csendőrség miatt „vesztettük el”. Sőt…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük