Felhívás!

Lehet vonatozni!

Lehet vonatozni! Kovászna megye

Vasárnap a berecki Szent Miklós-templom és a kézdivásárhely-kantai Szentháromság templom gyerekeit lepte meg Szent Miklós püspök alakját idéző Mikulás, valamint a céhes városbeli Wegener parkban a Wegener Pro Sanitate Alapítvány jótevőjével találkozhattak a gyerekek.

Kellemes meglepetésben volt részük a templomba járó gyerekeknek Bereckben, amikor betoppant Szent Miklós püspök és meghallgatta az előadásukat, majd ajándékokkal jutalmazta őket.

A vasárnapesti adventi gyertyagyújtás különlegesre sikeredett a kantai templomban, hiszen a szentmise záróakkordjaként verses-zenés összeállítással lepték meg a szülőket a gyerekek, őket pedig a Szent Miklós püspök alakját idézve, a közel 50 gyereket (elsőáldozók, hittanosok és ministránsok) Vargha Béla főesperes és Olasz Béla segédlelkész készítette az ünnepségre. A gyerekek örömére az ünnepségre betoppant maga Szent Miklós püspök is.

A Mikulás idén is ellátogatott a Wegener parkba, ahol rengeteg gyerek gyűlt össze, hogy megnézze a díszvilágítás felkapcsolását, abban reménykedve, hogy a látvány a fehérszakállú öregurat is odavonzza, és így is történt, a puttonyából pedig csokoládét osztogatott. Beindult a kisvonat is, amelyet hétköznapokon 17 és 19 óra között, hétvégén pedig 10 és 12, valamint 17 és 19 óra között vehetik igénybe a gyerkőcök egy rövid utazásra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.