Felhívás!

Lehet sízni és szánkózni!

Lehet sízni és szánkózni! Kovászna megye

Kedvezett az időjárás, és ideiglenesen megnyílt a Skilaur nevet viselő kommandói sípálya. A 300 méteres, kezdő sízőknek való pálya nagy érdeklődésnek örvendett mind a helyi, mind a megyén túli vendégek körében.

Mezei István Gábor, a sípálya egyik tulajdonosa elmondta, egyelőre csak egy kisebb felvonóval rendelkeznek, de tervezik egy nagyobb, csákányos felvonó felszerelését is. Kifejtette: a pályát csak ideiglenesen nyitották meg, de reméli, hogy a napokban lehullott hómennyiség és a lehűlés lehetővé teszi, hogy hamarosan újra használni lehessen a sportlétesítményt. Terveik szerint a sípálya naponta 10 órától 16.30-ig tart nyitva, egy felvonás ára 2 lej lesz. A pályán lehetőség van a szánkózásra is, továbbá sífelszerelést is lehet bérelni.

A szomszédos hétvégi házban teát és forralt bort lehet fogyasztani, de szobát is lehet foglalni az épületben, ahol huszonnégy személyt tudnak elszállásolni.

Kommandón mindig is nagy népszerűségnek örvendett a Hóünnep, amelyet az elmúlt években az enyhe időjárás miatt rendszerint elhalasztott az önkormányzat. Az idei rendezvény sorsa is kérdéses, Kocsis Béla polgármester elmondta: a testület a napokban dönt arról, hogy 2020-ban megrendezik-e a hóünnepet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.