Felhívás!

Lassan újraindul az élet a kórházban

Lassan újraindul az élet a kórházban Kovászna megye

Az elmúlt napok fejleményeit ismertette online sajtóértekezleten a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége. Ebben az időszakban két gyanús esetnél igazolták a pozitív teszteredményt, haláleset nem történt. Fokozatosan készülnek a koronavírus előtti állapotok visszaállítására is.

András-Nagy Róbert kórházigazgató az elmúlt hat nap eseteit ismertette, eszerint május 20-án 13 órakor összesen 37 gyanús és fertőzött eset van a megyeszékhelyi kórházban. Gyanús eset kettő van jelenleg, még teszteredményre várnak, kiskorú nincs köztük.

Bizonyítottan Covid-19 fertőzött személy jelenleg 35 van a megyei kórházban, 28-an a fertőző osztályon, köztük két 0-9 év közötti gyermek és két 10-18 év közötti fiatal. A Covid-osztályon hat olyan páciens van, akik Brassóból kerültek át, sebészeti patológiákkal. Kritikus állapotban egy személy van az intenzív osztályon, lélegeztetőgépen. Május 14. és 20. között 12 személyt engedtek ki a kórházból, haláleset pedig nem történt.

Dr. Roșu Mátyás a betegek állapotáról elmondta: jó hír, hogy hazament az erdővidéki édesanya az ikrekkel, mindhárman jól vannak. Az elmúlt időszak gyanús esetei közül kettő pozitív lett, őket a Covid-osztályra utalták be. A páciensek közül hatan aszimptomatikusak, a többi is enyhe és közepesen súlyos eset. A két új pozitív eset közül egy nő súlyos szív- érrendszeri problémákkal küzd, de egyelőre még nem szükséges az intenzív terápia.

Roșu Mátyás azt is elmondta, legnehezebb helyzetben egy 98 éves idős hölgy van, aki Brassóból került át, és sebészetileg már gyógyult, a Covid-19 betegsége is aszimptomatikus, de mivel még mindig pozitív, nem engedhetik haza. Természetes, hogy nyugtalan és megviseli a bezártság, de sajnos egyelőre bent kell maradnia – magyarázta az orvos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.