Felhívás!

Laptopok és szemaforok

Modernizálják a József Attila utca végét, felújítják a vízhálózatot, laptop-támogatást kapnak a pedagógusok, nyolc szemafort szerelnek fel a város brassói és csíkszeredai kijárata között – egyebek mellett erről is döntött augusztusi soros ülésén a sepsiszentgyörgyi tanács.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester megkeresésünkre elmondta (a tanács ülései változatlanul online folynak, ahová külső megfigyelő nem tud „becsatlakozni”), „hosszas vajúdás után” sor kerül a József Attila utca végének modernizálására.
– A folyamatot az húzta el, hogy a Csorgó utcától a város végéig nem volt sem víz, sem csatorna, a terveket ennek megfelelően át kellett alakítani – nyilatkozta.

A tanács elfogadta, hogy részben felújítsák a vízvezetékeket a nagyberuházások országos programjában (POIM), és döntöttek arról is, hogy 1500 lejjel támogatják a pedagógusok laptopvásárlását.

– Ezt arra való tekintettel szavaztuk meg, hogy igen könnyen előfordulhat, hogy a hamarosan kezdődő tanévben online oktatási szakaszok is lesznek. A támogatás minden Sepsiszentgyörgyön tanító pedagógusnak jár kérésre, igényelni szeptember 21-éig kell. A támogatás csak olyan eszközre kérhető, amit ez után szereznek be, és a finanszírozás utólagos: azaz a pedagógus megvásárolja a laptopot, amely természetesen lehet nagyobb értékű is, benyújtja a számlát, és visszakap 1500 lejt – magyarázta az alpolgármester.

Aminta arról pénteki rövidhírünkben beszámoltunk, a gyalogosok biztonsága érdekében négy–négy nyomógombos, este külön megvilágított villanyrendőrt szerelnek fel a Păiuş David és az Oltmező utcákban. A tanács arra számít, hogy ez kellőképpen lefékezi a forgalmat egy olyan útszakaszon, ahol az elmúlt években számos súlyos, sőt halálos baleset is történt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.