Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közösen megcsinálnák

Közösen megcsinálnák Kovászna megye

A Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT) és az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) közös célkitűzései vannak, amelyeket összehangolt munkával, jó együttműködéssel meg lehet valósítani – hangoztatták tegnapi sepsiszentgyörgyi közös sajtóértekezletükön Izsák Balázs, az SZNT és Csomortányi István, az EMNP elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Az első nagy közös cél, amelyről egyeztettek a frissen megválasztott EMNP-elnökkel, az SZNT által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés, amellyel kapcsolatban a bíróság március 7-én úgy döntött, hogy az Európai Bizottságnak két hónapon belül be kell jegyeznie.
– Az összes erdélyi magyar vezetővel, köztük Mezei Jánossal, a Magyar Polgári Párt (MPP), illetve Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével is egyeztettünk. Szeretnénk, hogy a bejegyzés után teljes mértékben fel legyünk készülve az aláírásgyűjtésre, és minden eszközt megragadjunk, hogy sikerre vigyük – mondta Izsák Balázs, aki hozzátette: valószínű, hogy május 11-én, a hagyományos székely majálison indítják az aláírásgyűjtést, de egyeztettek a FUEN-nel és a határon túli magyar szervezetekkel is.
Az EMNP és SZNT között mindig jó volt az együttműködés, így természetes, hogy a párt teljes apparátusával a kezdeményezés mögé áll, mindent megtesznek a sikere érdekében, beleérve azt is, hogy az Európai Szabad Szövetség (EFA) tagjaként társszervezeteit is bevonja.
– Minden EFA-tagra számítunk, akik hasonló problémákkal küzdenek. Nyilván, a Kárpát-medencén belül kell az első szövetségeseket keresni, Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában, láttuk az előző aláírásgyűjtés kapcsán is, hogy rájuk milyen feladatok jutottak. Azt gondolom, nem állunk rosszul ezen a területen sem, és biztos vagyok benne, hogy közösen meg tudjuk csinálni – hangsúlyozta az EMNP elnöke. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük