Felhívás!

Közelebb a dohánygyár birtoklásához

Tegnap reggeli ülésén a sepsiszentgyörgyi városi tanács határozatban hagyta jóvá a dohánygyár megvásárlását. Az ipartörténeti műemlék épületegyüttes a megyeszékhely magánvagyonába kerül. Ugyanakkor egy inkubátorház építésére irányuló pályázatot is útjára indítottak.

Miután a csődbement vállalkozás hitelezőinek gyülekezete is jóváhagyta az ügyletet, az épületeket és a közel 3,7 hektáros területet 4.902.157 lejért (+áfa) vásárolja meg a város, a vételárat négy részletben fizeti ki ez év, illetve 2022 júniusában és decemberében. E hónaptól az ingatlan átmegy a város tulajdonába, a Galaxy Tobacco pedig decemberig kiüríti az ingatlant, amelyben még van késztermék, nyersanyag és gyártófelszerelés is. A cigarettakészletet köteles megsemmisíteni, a dohányt és a gépeket viszont sikerült értékesítenie a felszámolónak.

Az ingatlanba jelenleg bérlőként van bejegyezve a Hit Gyülekezete és egy magánszemély, az ő kilakoltatásuk nem sürgős a városnak, hiszen még sok tervet és tanulmányt kell készíteni, míg ott elkezdődhetnek a felújítási munkálatok – mondta Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.
A szokatlan időpontban, hétfő reggel 8-ra kiírt tanácsülésen ugyanakkor elindították a piac környékén megépítendő, az új övezeti tervben szereplő inkubátorház építésére vonatkozó pályázatot is.

A Regionális Operatív Program keretéből igényelt, még a 2014–2020-as költségvetési ciklusba tartozó, 26.836.089 értékű támogatásból a város önrésze 48%, azaz 12.566.061 lej, illetve állni kell az 1.034.363 lej el nem számolható költséget is. Az inkubátorházban a kreatív iparágakban induló vállalkozásoknak három évig nyújtanak kedvezményes lehetőségeket és támogatást, ez a periódus további két évvel megtoldható, amíg monitorizálják piaci működésüket. A létesítmény működtetését a Covim Consulting Kft.-re bízta a város.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.