Felhívás!

Közel kilencszázan tekertek

Pénteken biciklisektől bénult meg pár órára Kézdivásárhely, a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület ötödik alkalommal szervezte meg a Tekerj egy jó célért! biciklis akciót. A bevételt a közt szolgáló eszközök beszerzésére fordítják.

Az eseményre – amelynek kiemelt támogatója a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. készruhagyárak voltak – összesen 859 bringázó (480 felnőtt és 379 gyerek) nevezett be.

Minden egyes 4,2 km-es kör 5 lejt ért, amit a bringások szponzora fizetett be aszerint, hogy hány kört teljesítettek a benevezők, akik egyébként összesen 4141 kört tettek meg, 17.392 kilométert tekerve, így az eredmény várakozáson felüli volt, hisz közel 30 ezer lejt jött össze. A legtöbben idén is a főszponzorok színeiben tekertek, a gyár munkatársait kiegészítették a KSE Kerékpárszakosztály, a Kendu Egyesület, a Crossfit, valamint a Functional Fitness csapat tagjai is. A Nexxon Kft. és a Secuiana Rt. is több mint száz biciklissel képviseltette magát, az adománygyűjtési akción részt vett a Manna Egyesület, a Senso Kft. és a kézdivásárhelyi Rotary Klub is.

Idén a legidősebb bringázó a 83 éves Ferencz Gábor volt, aki a Senso Kft. különdíját kapta teljesítményéért, a legeredményesebb tekerő Bakó Fazakas Bátor lett, aki 145 lejt gyűjtött részben a tekerés és részben az adományok révén, így ő vihette haza a HKA különdíját.

Az összegyűlt pénzből a kézdivásárhelyi speciális óvoda udvarán alakítanak ki egy különleges játszóteret, de felállítanak egy okos padot is a városban, ahol telefon, tablet, vagy laptop akkumulátorát lehet majd feltölteni.

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Székely Pékség házi süteménnyel kínálta meg a bringásokat, a Székely Vendéglő pedig szendvicseket készített az önkénteseknek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 15., 7:07
    ÉRTÉKELÉS: -10

    Tekeres ide konfekciok oda,azert meg masok irant is tisztelettel kellene lenni..az ember nem tud kozlekedni ebben a varosban..nem eleg hogy .5 ora utan nem mukodnek a “szemaforok” es alig lehet kiterni a foutra meg ezek hianyoznak ..a “tekerok” es a motorosok…