Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Közel 400 szálláshelyet ajánlottak fel az ukrajnai menekültek számára Kovászna megyében

Közel 400 szálláshelyet ajánlottak fel az ukrajnai menekültek számára Kovászna megyében Kovászna megye

Közel 400 ingyenes szálláshelyet ajánlanak fel az Ukrajnából érkező menekülteknek a helyi hatóságok, de több Kovászna megyei család is hajlandó segíteni a háború elől menekülőknek.

Hirdetés
Hirdetés

Ráduly István Kovászna megyei prefektus szerdán elmondta, hogy Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Baróton és Bodzafordulón mintegy 115 szoba áll rendelkezésre, ahol 379 menekültet tudnak ingyenesen elhelyezni, ezekhez pedig hozzáadódhatnak más vidéki szálláshelyek is.

“Nagyon fontosnak tartom, hogy e szobák egy részét magánszemélyek bocsátották ingyenesen rendelkezésre, saját otthonukban, családjukban, tehát teljes szívből tették ezt. Bodzafordulón például 7 szobát kínál három helyi lakos, összesen 18 férőhellyel. Kovászna városában egy család két darab négy ágyas szobát ajánlott fel ingyen. (…) Az ingyenesen felajánlott szállások között szerepelnek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum és a Puskás Tivadar Szakközépiskola bentlakásai is, összesen 22 szoba 112 férőhellyel, valamint a Kovászna Megyei Tanács által felajánlott szállások. (…) Kaptunk egy ajánlatot Zágonbárkány polgármesterétől is, aki 30 helyet ajánlott fel a menekültek számára a helyi kultúrotthonban. Biztos vagyok benne, hogy vidéken is sok befogadó és jószívű ember van, aki szükség esetén szívesen fogadná az ukrán menekülteket, de mi egyelőre a városokban rendelkezésre álló helyeket összesítettük” – mondta Ráduly István prefektus.

Hozzátette, hogy az ingyenes szálláshelyek mellett a városokban további 318 szoba áll rendelkezésre térítés ellenében, összesen 645 férőhellyel, amelynek 85%-a szállodákban és panziókban található.

“Reméljük, hogy ezekre nem lesz szükség, és hogy ez a háború minél hamarabb véget ér, az emberek pedig visszatérhetnek otthonaikba” – mondta Ráduly István.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások