Hirdetés
Hirdetés

Közel 2000 parkolási bírságot szabtak ki tavaly Sepsiszentgyörgyön

Közel 2000 parkolási bírságot szabtak ki tavaly Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Évről évre csökken azoknak a gépjárművezetőknek a száma Sepsiszentgyörgyön, akik nem fizetnek parkolódíjat a városközpontban.

Sepsiszentgyörgy Helyi Rendőrségének kimutatása szerint, 2018-ban közel kétezer gépjárművezetőt bírságoltak meg, amiért nem fizetett parkolási díjat a város központjában.

A Helyi Rendőrség munkatársai a tavalyi év során pontosan 1945, a fizetéses parkolás megsértésére vonatkozó kihágást azonosítottak, ebből 1616 gépjármű tulajdonos kifizette a 15 lejes büntetést, ami a napi parkolási díjnak felel meg. A fennmaradó, ki nem fizetett 329 bírság esetében, a járművek tulajdonosának beazonosítását követően, a helyi rendőrök kiállították a szabálysértést megállapító jegyzőkönyveket.

Továbbá a tavaly 234 tilosban parkoló, például a zöldövezeten hagyott autót azonosítottak az intézmény munkatársai, ebből 92 esetben pénzbírságban részesültek, összesen 14.850 lej értékben, 142 esetben pedig írott figyelmeztetést kaptak az autóvezetők.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanakkor, a tavalyi év során összesen 63.510 lej értékű pénzbírságot róttak ki az intézmény munkatársai, különböző, más közúti forgalomra vonatkozó szabálysértések elkövetése miatt: így például a járdára való parkolás (227 szabálysértés), tilosban való megállás (196), tilos helyre való behajtás (105), megállás útkereszteződésben (12), megállás biciklisávokon (6) és buszmegállókban (2), szabálytalan parkolás (2), valamint folytonos vonal mellett való megállás (1) miatt.

A járdára való parkolásért a legtöbb esetben a Lázár Mihály utcában, a Széna utcában és a volt Nemzeti Bank épülete előtti részen, a Művész Mozi közelében rótt ki bírságot a Helyi Rendőrség.

Mint arról már beszámoltunk, 2018-tól kezdődően az önkormányzat különböző közösségi problémák megoldását támogatja a parkolási díjakból befolyt összegekből, az összeg feléből (50%) az oktatási intézmények digitalizációját segíti, egy negyede (25%) a kerékpárral közlekedők támogatását célozza, míg a fennmaradó 25% a fogyatékkal élő sepsiszentgyörgyiek helyzetén fog könnyíteni.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 4., 9:53
    ÉRTÉKELÉS: 2

    1. Valamit kezdjenek már a taxisokkal is, mert miattuk a közlekedés és a parkolás is egyre nehezebb. Lásd: Domb utca, Vadász utca.
    2. Magyarázzák meg, hogy a mozi melletti parkoló miért van lánccal elkötve?