Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kovászna megyében is kötelezővé válik a kültéri maszkviselés

Kovászna megyében is kötelezővé válik a kültéri maszkviselés Kovászna megye

Újabb intézkedéseket rendelt el a Kovászna megyei vészhelyzeti bizottság a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében – közölte a prefektúra. Augusztus 4-től kültéren is kötelező lesz a védőmaszk viselése, illetve korábban zárnak a vendéglátóhelyek teraszai is.

Hirdetés
Hirdetés

A hétfőn elfogadott határozat értelmében kötelezővé válik a védőmaszk viselése a piacokon, vásárokon, buszmegállókban, vonatállomásokon, nyilvános ünnepségeken vagy zarándoklatokon, a turisztikai célpontok kültéri részein bizonyos időintervallumokban. A helyszínekről és az időintervallumokról a közegészségügyi igazgatóság javaslatára helyi szinten döntenek.

A maszkviselési kötelezettség alól kivételt képeznek a kemény fizikai munkát végző, vagy nehéz körülmények között (magas hőmérséklet/páratartalom) dolgozó személyek, illetve az 5 éven aluli gyerekek.

A vendéglők teraszai és a játéktermek nem tarthatnak nyitva este 11 és hajnali 6 óra között.

A teljes, román nyelvű határozat ITT olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. augusztus 4., 11:49
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Vannak emberek – mint te is – akiknek nem is való a szabadság. Az ilyenek csak láncra kötve érzik jól magukat. Sajnos, egyre többen vagytok. Legszívesebben keresetlen szavakkal elküldenélek trópusi éghajlatra tüktököt, de sajna nem tehetem…

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 4., 13:05
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A szabadság nem azt jelenti, hogy szabadon gyilkolhatsz ! Márpedig tudtodon kívül is lehetsz vírushordozó. Maszk nélkül ágálva ha megfertőzöl valakit és az meghal, bizony gyilkos vagy. Ez ilyen egyszerű. Pont olyan, mint részegen vezetni, és megölni valakit. Ha szerinted ez a szabadság, költözz egy lakatlan szigetre és légy ott szabad !

    • User
     Dátum: 2020. augusztus 4., 21:49
     ÉRTÉKELÉS: 2

     Ne magyarázza nekem egy olyan ember, hogy mi a szabadság, akinek fogalma sincs róla. Neked maximum annyit jelent, hogy szabadon mondhatod a bangóságaidat.

    • User
     Dátum: 2020. augusztus 5., 10:44
     ÉRTÉKELÉS: 6

     Ezek az egyszerű maszkok gyakorlatilag nem védenek a vírusok ellen. Ezt nem én találtam ki, a legtöbbnek a dobozára is rá van írva. Az egész arról szól, hogy a hatóságok a mások iránti felelősséggel zsarolhassák az embereket. Régi, jól bevált módszer ez, hogy a népet még a legelemibb szabadságjogaitól is megfosszák. Ezen te még túlteszel azzal, hogy egyenesen gyilkosnak titulálod azokat, akik nem viselnek maszkot. Még jó, hogy – feltételezem – nem áll hatalmadban, hogy büntethess.

     • User
      Dátum: 2020. augusztus 5., 12:48
      ÉRTÉKELÉS: 11

      Van olyan is, ami véd, nem sokkal többért. Na, de nem is az a lényeg, hogy a hordozót védje, hanem, hogy CSÖKKENTSE az esélyét, hogy a (nyál) CSEPPEKRE tapadó vírus kijusson a szabadba, ezáltal tárgyakra vagy más emberekre. Másokat védünk elsősorban. A sebész is a beteget védi a maszkkal, hogy ne fertőzze be a saját vírusaival vagy baktériumával. Ha magadat akarod védeni, akkor be kell öltözni, mint ahogy a kórházban teszik. Tetőtől talpig, szemüveggel, olyan maszkkal, mely nem enged be semmit.
      A legjobb, ha nem megyünk sok ember közé, de ha megtesszük a maszkkal kevesebb az esély, hogy kijusson belőlünk a vírus. És lehetünk tünetmentes vírushordozók is. Nem 100%-os a védelem, de ha csak 90, ahogy az egyszerű maszkokon írja, vagy akár 50, akkor is számít.
      Tényleg ennyire nehéz ezt megérteni?

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 4., 1:12
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Ne viccelődjünk már az emberekkel naa!!
  Ébredjen már fel végre mindenki!! Politikusok, emberek meg mindenki!! Nem a maszk fog minket megvédeni a »felfújt« vírustól!! És ha egy vendéglő csak 11-ig van nyitva 12 helyett, azzal nem nyernek semmit!! De a vendéglő ügyfeleiből és bevételéből elvesznek!!
  Az elején az egésznek elhangzott, hogy mindezeket az óvintézkedéseket azért tesszük, hogy elkerüljük a gazdasági vállságot. Hát… köszönjük Románia!! A csőd szélére, egy igazi gazdasági vállságba vezettétek az országot, kedves politikusok!! Ezen kellene elgondolkozni. Nem azon, hogy mennyi pénz üti emiatt a ti zsebetek!! Hanem a másik 19millió román állampolgárra!! Akik a mindennapi munkájukból élnek meg a nevetséges minimálbérekből.

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 4., 13:56
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Igen, kb. az országos átlaggal nő, sőt ma 18 új esetet jelentettek, mely itthon is rekord szám és ez már az átlagnál nagyobb (4%-os növekedés az országos 2,28%-hoz képest).

    • User
     Dátum: 2020. augusztus 5., 13:58
     ÉRTÉKELÉS: 5

     Ma aug. 5.-én 19 új eset (85 egy hét alatt). Ha ezek mind Sepsiszentgyörgyön vannak, és így folytatjuk, akkor a város vesztegzár alá helyezését kockáztatjuk.😭

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 4., 8:43
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Nehogy lemaradjunk a többitől. Azt a sok selejt maszkot valahogy el kell adni. Azt lehet hallani ,hogy a nagyrészük nem ér semmit . Ezt nem egyszerű emberek mondják ! Jobb lenne ahelyett fertőtlenítenének rendesen! De így egyszerübb .

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 4., 12:32
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A szeptemberbe esedekes valasztasokkor mindenki maradjon otthon,hatha folebred a ;kekszemu;banda.Aki elmegy szavazni az a bunbandak letjogusaltsagat fogja megerositeni.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 4., 13:02
  ÉRTÉKELÉS: 6

  30 even att kiraboltak az egeszsegugyet es most hogy eltudjak adni a kinai szemetet es a 340 lejes tesztet megb.sz.k a lakossagot. a rakos betegek nem szamitanak,10=20 ezereuroba kerulo beavatkozasokra soha sincs penz. A 10 lejes EUTIROXot honapok ota csak pult alol vehetsz,de a kek szemuek tepik le az inget magukrol hogy igy meg ugy covid.Eddig is voltak jarvanyok ,ezzentul is lesznek es a vezete f.szfejek se hallhatatlanok.