Hirdetés
Hirdetés

Kötelező, de egyre kevesebben hordják

Kötelező, de egyre kevesebben hordják Kovászna megye

Bár továbbra is kötelező a maszkviselés zárt helyiségekben, illetve a közszállítás járművein, taxikban, sokan félreteszik a szabályokat és a maszkot is. A megyei kórház vezetősége szerint a szabályok áthágása még súlyosabbá teheti a negyedik koronavírus-hullámot.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, számos intézkedést vezetett be a biztonságos utazás érdekében a Multi-Trans Rt. közszállítási vállalat Sepsiszentgyörgyön. A vészhelyzet ideje alatt csak a szájat és orrot eltakaró maszkkal lehet felszállni a járművekre, a maszk viselése kötelező a le- és felszállóhelyeken is, valamint az utazás teljes ideje alatt. A megengedett maximális utaslétszám a busz kapacitásának a fele, az utasok között minimum 1–1,5 m távolságnak kell lennie. A buszokon a légkondicionálást úgy állították be, hogy a belső levegő ne forduljon vissza az utastérbe, és az ablakok folyamatosan nyitva vannak (amikor lehetséges).

A járműveket havi két alkalommal engedélyezett biocid anyagokkal fertőtlenítik, illetve naponta kétszer alkoholt és klórt tartalmazó anyagokkal is lemossák. Annak ellenére, hogy a cég arra kéri a lakosságot, tartsák be a szabályokat, vigyázzanak munkatársaikra és egymásra is, sokan nem foglalkoznak a szabályokkal. A buszvezetők egyébként semmit sem tehetnek, nem az ő hatáskörük az ellenőrzés vagy a büntetés, de rászólnak azokra, akik maszk nélkül szállnak fel. Sajnos, felszállás után már nem ellenőrizhetik, hogy ki tartja magán a védőeszközt és ki nem.

Legutóbbi sajtóértekezletén a megyei kórház vezetősége aggályait fejezte ki ezen viselkedéssel szemben. Mint mondták, az üzletekben vásárlók vagy a közszállítással utazók mintegy 70 százaléka nem viseli a maszkot, nem tartják be a kötelező szabályokat, ami veszélyes lehet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások