Felhívás!

Koronavírussal diagnosztizálták a megyei kórház intenzív osztályának 20 alkalmazottját

Koronavírussal diagnosztizálták a megyei kórház intenzív osztályának 20 alkalmazottját Kovászna megye

Koronavírussal diagnosztizálták a sepsiszentgyörgyi megyei kórház intenzív terápiás osztályának 20 alkalmazottját – jelentette be pénteken az intézmény vezetősége.

András-Nagy Róbert igazgató szerint a teljes személyzetet tesztelték koronavírusra és az intenzív osztály 38 orvosa és egészségügyi asszisztense közül húsznak pozitív lett a tesztje. A menedzser azt mondta, az intenzív osztály tevékenységének további biztosítása érdekében a kardiológiai osztályról helyeztek át oda orvosokat és asszisztenseket, illetve segítséget kértek a környező megyék kórházaitól.

Ugyanakkor járványtani vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy miként fertőződtek meg a kórházi alkalmazottak. Nem zárják ki azt a lehetőséget, hogy valamelyik betegtől kapták el a vírust, aki hazudott a járványügyi betegosztályozáskor.

András-Nagy Róbert rámutatott, április eleje óta több mint 900 koronavírustesztet végeztek az alkalmazottak körében. “Vannak megyék, ahol 150 tesztet végeztek. A mi alkalmazottaink körében majdnem ezer tesztelés történt, természetes, hogy több a pozitív eredmény” – mondta.

A sepsiszentgyörgyi kórház alkalmazottai körében jegyzett első koronavírusos megbetegedést március 22-én jelentették, melynek nyomán lezárták a szülészeti-nőgyógyászati osztályt, az újszülöttosztályt és a szülőszobát. Később az ugyanezen osztályokon dolgozó további négy kórházi alkalmazottnál igazolták a fertőzést.

Március 26-án lezárták az intenzív terápiás osztályt is, miután az egyik beteget koronavírussal diagnosztizálták.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi tájékoztatása szerint Kovászna megyében 79 koronavírusos esetet tartanak számon. Jelenleg 32 fertőzöttet kezelnek a kórházban, akik közül öten 9 éven aluliak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.