Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Konferencia a játék hatalmáról

Konferencia a játék hatalmáról Kovászna megye

Szabad játék és kreativitás címmel szervez minikonferenciát a sepsiszentgyörgyi Panta Rhei Egyesület a Bethlen Gábor Alap támogatásával június 22-én 9 és 19.30 között a megyeszékhelyi Fidelitas Szálloda konferenciatermében. Az elsősorban segítő szakmában dolgozó, valamint a pedagógus szakembereknek szóló rendezvény középpontjában a gyermeki és felnőtti játék áll. Mottója: „A szabad, kreatív játék segíti a gyermeket emberré válni, és a felnőttet embernek maradni.”(Huizinga)

Ezen gondolatok mentén érdekes programot állítottak össze az idén fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő egyesület tagjai. Fazakas Enikő, a Panta Rhei Egyesület vezetője elmondta, az eseményen olyan kérdéseket érintenek többek között, mint a játék és a játszás szerepe, illetve hatása a mindennapi életben, a szabad játék és a kreativitás lelki egészségre való hatása, a pszichodráma és a playback-színház módszer megtapasztalása. A konferencia délelőtti részében előadásokra, délután pedig interaktív szakmai műhelyre kerül sor, zárásként pedig az egyesület égisze alatt működő Sepsi Playback Színházi társulat előadásába lehet bekapcsolódni.

Olyan elismert helyi és budapesti szakemberektől, előadóktól és műhelyvezetőktől lehet tanulni, mint Fazakas István, bölcsész; Sikó Barabási Eszter, a sepsiszentgyörgyi Waldorf Iskola tanítónője, meseíró; Fazakas Enikő, pszichodráma terapeuta; Donáth Attila, gyógypedagógus, pszichodramatista, playback-tréner, szervezetfejlesztő; Somogyi Beáta, drámapedagógus, playback színház-tréner, valamint Maróti Dénes, grafikusművész, playback-rajzoló.

A teljes program megtekinthető a Panta Rhei Egyesület Facebook-oldalán, ahol jelentkezni is lehet a konferenciára. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük