Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Koncerttel avatták fel a Csiszár-fürdőt

Koncerttel avatták fel a Csiszár-fürdőt Kovászna megye

„Édes teher” a bálványosi Csiszár-fürdő az örökösök számára: a Taierling testvérek, Johann és Péter időt és munkát nem kímélve tesznek azért, hogy a hely, amelyet a kézdiszékiek közül olyan sokan évtizedek óta magukénak éreznek, valóban megmaradhasson közösségi térként, természetközeli és fenntartható módon.

Hirdetés
Hirdetés

Ezen szemléletmód jegyében fogtak neki a fürdők felújításának, és szombaton több éven át tartó munkálkodás eredményét láthatták azok, akik elfogadták a meghívást, nem hagyták magukat eltántorítani az esőzésektől sem, és részt vettek a fürdők avatójának szánt koncerten.
Az anyaországi Karakürt, vagyis a Fekete Farkas egy különleges formáció, amit a Vazul Vére rockopera zeneszerzője, Vörösmarti Imre és felesége, Anikó alkot, az általuk megszólaltatott ősi dallamok igazán „otthon voltak” abban a különleges energiákkal bíró, egye­dül­álló térben, amit a Csiszár-fürdő, más nevén Hideg fürdő jelent.

Az esemény apropóját az adta, hogy végéhez ért egy vidékfejlesztési pályázat (AFIR) révén lehetővé vált felújítássorozat: jelenleg a helyszínen mofetta, borvizes medencék, szaunák, fűthető dézsák várják a gyógyulni, töltődni vágyókat. A helyszínt villanypásztorral vették körül, így elkerülhető a medvékkel való nem kívánt találkozás, és jelképes, 10 lejes belépő ellenében korlátlan időtartamig használható minden létesítmény.

Taierling Péter elmondta: a mostanit egyfajta próbaszezonnak tekintik, az elképzelés szerint szeptember közepéig minden reggel befűtik a dézsákat, és várják a vendégeket. Jövőre bérletrendszeren is gondolkodnak, esetleg szétválasztva a hely kínálta lehetőségeket, az idén tapasztalt igények függvényében. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. augusztus 13., 7:48
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Igen ez a legkonyebb kritizalni a mas munkajaban en mint kis nyugdijas a balvanyos reszortba nem engadhetem meg magamnak a furdozest a fortyogon nem lehet furodni nagyon szepen megkoszonjuk a tajerling testvereknek hogy megvalositotzak es lehetoseget teremtetek hogy mi is furodhesunk a nagyon kedvelt csiszar furdon a jo isten aldasa kiserje tovabbi munkajukat

 • User
  Dátum: 2022. augusztus 9., 22:52
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Kétszer voltam ott az idén. Sajnos úgy nézett ki, hogy még új, át sincs adva, de már megy tönkre. Korhadt fák, nem csukodó ajtók, tönkrement dézsa fedők,igénytelen megoldások Ezt láttam néhány hete is.

 • User
  Dátum: 2022. augusztus 10., 9:01
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Az a 10,00 lej jelkepes belepo, mar nehogy megterhelo legyen aki furdozni szeretne Kezdivasarhely kornyeken, vannak akik ugy szeretnek, hogy ne fizessunk semmit es csak rongaljunk vagy ne legyen egyaltalan furdohely. Nagyon szepen fel van ujjitva a furdohely, kivalo erdei strandnak, es ne bantsuk ha lehet azokat akik a kezdivasarhelyi lakosok joletehez csak egy kicsit is hozzajarulnak, minden elismeresem a Taierling testvereknek, csak igy tovabb!

 • User
  Dátum: 2022. augusztus 13., 22:48
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Szép estét kivánok, nem voltam a megnyitón de jó, hogy valami már kimozdult a holtpontról, az erdőn van kidőlt fa, száraz avar kisebb nagyobb csemete és bokor a baj ott kezdődik amikor pillepalack, sörösdoboz, cigarettásdoboz van eldobva. Szeretném tudni a Fortyogón mikor lesz fürdőavatás, mindjárt egy nemzedék kihal ás nem tudjuk használni az Isten adta kincseket.