Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Gyűl a bírság

Gyűl a bírság Kovászna megye

A romániai fogyasztóvédelmi hatóság háromszéki területi felügyelősége idén az első félévben 541 tematikus, a központi vezetőséggel összehangolt ellenőrzést végzett a megye településein.

Hirdetés
Hirdetés

A 168 pénzbírság összege meghaladja a 725 ezer lejt, emellett volt 143 szóbeli, írásbeli figyelmeztetés is, a törvényben előírt határidőkkel. A saját megyei stratégiában szereplő ellenőrzések száma 59 volt, itt a 27 pénzbírság összege meghaladta a 141 ezer lejt. Az észleltek között leggyakoribb rendellenességek, szabály- és törvénysértések: a kereskedelmi termékek nem megfelelő árusítása, írásos terméktájékoztatók hiánya, hiányossága, szavatossági határidő lejárta, nem megfelelő árucímkézés, román szöveg hiánya, továbbá az üzleti nyitásrend kifüggesztésének elmulasztása, szabálytalan mérlegek, mérőeszközök használata, a reklám célú árcsökkentések nem megfelelő alkalmazása stb.

Január elejétől június végéig a háromszéki fogyasztóvédelemhez 278 panasz és feljelentés érkezett, de ebből csak 17 volt olyan, amit orvosolhattak, másik 75 indokolatlannak bizonyult, 30 megoldhatatlannak, emellett 21 panaszt visszavontak, 68-at békés módon, kiegyezéssel rendeztek a „felek”, a hivatal pedig 68 beadványt átküldött illetékes intézményeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.