Felhívás!

Kiváló tanulóink

Kiváló tanulóink Kovászna megye

A megyeszékhelyi önkormányzat idén nyolcadik alkalommal részesítette kiválósági ösztöndíjban azokat a XII. osztályos diákokat, akik az iskolai tanulmányok terén kiemelkedő eredményeket értek el, de tevékenykedtek a civil szférában is.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, a sepsiszentgyörgyi tanács utolsó soros ülésén adták át a díjakat. Az idén a Székely Mikó Kollégium diákjai nyerték el a Szent György-ösztöndíjat: Máté Zsolt, Demeter Ábel, Bálint Hunor Ferenc, Bakó Bence, Szabó Richárd. A kiváló diákok az okleveleket és a virágcsokrot Antal Árpád polgármestertől és Sztakics Éva alpolgármestertől vehették át az ülés kezdetén. A Szent György-ösztöndíj értéke fejenként 3000 lej.

Az elkövetkezendőkben mind a tizennyolc napirendi pontot teljes egyetértésben hagyták jóvá a tanácsosok. Többek között döntöttek egy körforgalom létesítéséről, a nemkormányzati szervezetek által nyújtott szociális szolgáltatások működését támogató program létesítéséről és a Kónya Ádám Művelődési Ház által megszervezendő kulturális programokról. Az ülés végén Antal Árpád polgármester rövid évértékelőt tartott, a részletekkel következő lapszámunkban visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.