Felhívás!

Kitartó környezetvédők

Kitartó környezetvédők Kovászna megye

Csütörtökön a környezetvédők benyújtották a városházán a szentgyörgyi önkormányzat által a Honvéd-kút környékére tervezett családi kalandpark elleni tiltakozásukat.

Toró Attila csütörtökön iktatta az 1239 személy aláírásával ellátott petíciót, amely nem a befektetés ellen, csupán a kiválasztott, kiemelt természeti értékű fás legelő megmentése érdekében tiltakozik.

A természetbarátok ugyanakkor további akciókat is szerveznek, hogy ne lanyhuljon az önkormányzat által a helyi fejlesztési program részeként előterjesztett befektetés körüli figyelem. November 3-án a Honvéd-kút melletti területen faölelő akcióra kerül sor, az érdekelteket 12 órára várják a Kálvin-téri régi református parókia kapujánál, hogy közösön menjenek ki a helyszínre. A közösségi megmozdulást drónfelvételen tervezik megörökíteni. Ezzel a tevékenységgel az ugyanarra a napra kikiáltott, bukaresti erdővédő akcióhoz is csatlakoznak (Marșul pentru păduri), amelyet a Greenpeace Romania, Agent Green és a Declic-csoportosulás szervez. A szentgyörgyi környezetvédők hangsúlyozzák, elhatárolódnak minden politikai megnyilvánulástól. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások