Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisebb korrekció valószínű

Kisebb korrekció valószínű Kovászna megye

A magyar közösség ellen irányuló aggasztó politikai gyűlöletkeltésről beszélt a hét végén az ENSZ Kisebbségügyi Fórumán Benkő Erika. Az évente egyszer összeülő szervezet napirendjén idén a gyűlöletbeszéd volt a fő téma.

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat képviseletében nyilatkozó szenátorjelöltnek továbbra is azzal kell kezdenie az ilyen felszólalást, hogy elmagyarázza, hogy egyáltalán él Romániában egy magyar etnikai, nyelvi, vallási közösség. A világ minden tájáról összegyűlt szakértők egy „nagyon kreatív műhelyt” alkotnak, ahol „sokat lehet tanulni” – mondta el Benkő Erika, aki két panelben, a politikai gyűlöletbeszédről és az online gyűlöletbeszédről szóló vitában szólalt fel.

Hirdetés
Hirdetés

– Felszólalásomban arra hívtam fel a figyelmet, hogy az erdélyi magyarság ellen éleződik a gyűlöletbeszéd mind a politikusok részéről, mind az online felületen közzétett tartalmak szintjén. Ezek belekerülnek a kisebbségügyi főbiztos éves jelentésébe, amelyek alapján később ajánlásokat fogalmaznak meg a tagországok felé – fejtette ki a politikus.

Benkő Erika ugyanakkor elmondta: a nemzetközi szervezetek malmai lassan őrölnek, egyik napról a másikra nem történnek látványos fordulatok, de hosszútávon ezek az ajánlások „begyűrűznek a hazai jogrendbe”, és pozitív változásokat okoznak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások