Felhívás!

Kisebb dózisú oltóanyag

Kisebb dózisú oltóanyag Kovászna megye

Heteken belül megindítja az új típusú koronavírus okozta betegségtől (Covid19) az 5–11 éves korosztályba tartozó gyermekeket védő oltás engedélyezetési eljárását a BioNTech. Ez azt jelenti, hogy év végéig már a kisgyerekeiket is beoltathatják a szülők. Dr. Fejér Szilárd kutató üdvözli az előrelépést.

A következő hetekben világszerte, így Európában is benyújtják az öt-tizenegy éves korosztályon végzett vizsgálatok eredményeit, és kérelmezik a vakcina engedélyezését erre a korcsoportra. Az oltóanyag ugyanaz, mint amilyet a 12 éven felülieknél használnak, de kisebb dózisú – közölték a kutatók. Amint az oltás hozzáférhető lesz, a háromszéki szülők is kérhetik gyerekeiknek.

Dr. Fejér Szilárd kutató kifejezetten ajánlja, hogy amint lehetőség lesz rá, kérjék a szülők, oltassák be gyerekeiket. Mint mondta, elsősorban azért, mert így lehet csökkenteni a fertőzési láncolatok számát, a gyerekek abban a korosztályban viszonylag jól viselik a fertőzést, de a beoltatlan szülők, nagyszülők kevésbé.

Azt is hozzátette: meg kell várni a biztonságossági adatokat és az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) ajánlását, mert az nagyban segíti a hajlandóságot és az oltásba vetett bizalmat. A kutató hangsúlyozta, amint lesz rá lehetőség, beoltatja a gyerekeit, sőt akár az EMA ajánlása nélkül is hajlandó lenne erre. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.