Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kilenc útszakasz korszerűsítésére pályáznak

Kilenc útszakasz korszerűsítésére pályáznak Kovászna megye

Azonnali rendkívüli ülést hívott össze tegnap Kovászna Megye Tanácsa, amely arról döntött, hogy kilenc megyeiút-szakasz felújítására igényelnek finanszírozást az Anghel Saligny-programból. Kovászna megye összesen 362 millió lej értékben állított össze pályázatot.

Hirdetés
Hirdetés

Közel nyolcvanöt kilométernyi megyei utat szeretnénk felújítani, a megyei önkormányzathoz tartozó úthálózat egyharmadát tudnánk így korszerűsíteni – tájékoztatott Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Megyei úttá nyilvánítják a Barátost és Zabolát összekötő útszakaszt, pályáznak a Hidvég és Barót közötti megyei út, a véczeri emlékműig tartó, 29,8 km-es szakasz felújítására is. Így modernizálnák az Apáca és Nagyajta között, valamint Nagyajta és Középajta között, a vadasi feljáróig tartó, összesen 7,5 km-es útszakaszt, akárcsak a Nagyborosnyó és Zágon közötti, 9,6 km hosszú megyei utat. Ugyancsak pályázatot nyújtanak be a Csernáton és Szentkatolna közötti megyei út korszerűsítésére, pályázatból újul meg a Szentkatolna és Gelence között, a szentkatolnai oldalon levő 1,74 km-es szakasz a DJ121F megyei úton. (KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.