Kigyulladt egy oszlop

Kigyulladt egy oszlop Kovászna megye

Kedd este a sepsiszentgyörgyi Borvíz utcában gyulladt ki egy közvilágítási oszlop, sötétbe borult a Templom utca, illetve a Kálvin tér is. Szerencsére senki nem sérült. Az eset kapcsán arról érdeklődtünk, hogy működik-e, a polgárok igénybe veszik-e az idevágó meghibásodásokra létrehozott telefonvonalat.

Bíró László, a sepsiszentgyörgyi városgazdálkodási igazgatóság vezetője érdeklődésünkre elmondta, az áramszolgáltató még aznap este lekapcsolta az áramot, szerdán pedig a meghibásodott oszlopot már javította is a közvilágítás karbantartásával megbízott cég.

– Nem az első eset, hogy meglazult, gyenge kontakt miatt lángba borul egy oszlop, ilyen volt, van és lesz. Műanyagból van az oszlopokban a doboz, a szigetelések, ezek könnyen  kigyulladnak – magyarázta Bíró.

Az is kiderült, hogy napi akár tíz riasztás is befutott már a megadott 0751.586.462-es telefonszámra, tehát elmondható, hogy bevált a hibajelentésre kidolgozott módszer, használják is ezt a polgárok, amikor meghibásodást észlelnek a közvilágításnál.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.