Felhívás!

Kifizetik a károkat

Kifizetik a károkat Kovászna megye

Bölön polgármestere, Sikó Imre szerint kisebbfajta csoda történt, amikor kézhez kapták a kormány július 13-án kelt határozatát, melyre a legkevésbé sem számítottak, s melyben az áll, hogy pénzt utalnak a hivatalnak az árvízkárok enyhítésére.

A Ludovic Orban miniszterelnök által jegyzett és a pénzügyminiszter által ellenjegyzett dokumentumban az áll, hogy Kovászna megyének összesen több mint 10 millió lejt utalnak, ebből Bölön községet 654 ezer, Nagyborosnyót 121 ezer, Bardoc községet 300 ezer, Hidvég községet 345 ezer, Réty községet 542 ezer, Szitabodza községet 7 millió 845 ezer, Nagypatak községet pedig 569 ezer lej illeti meg.

A dokumentumban az áll, hogy Bölönben a Bölön-patak martvédelmére, illetve két kisebb híd újjáépítésére használhatják a pénzt, Bardoc községben egy erdei utat és két kisebb hidat javítanak meg a pénzből, egy 300 méteres patakszakaszon pedig martvédelemre költenek.

Szitabodzán, ahova a legtöbb pénz érkezik, egy nagyobb és 18 kisebb híd javítására kértek pénzt. Sikó polgármester szerint, bár a kárfelmérők nem mindig érkeznek egyetlen szóra, érdemes mégis kihívni őket, hiszen lám, előfordulhat, hogy a károkat olykor megtéríti a kormány.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások