Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelkedő teljesítményű diákok és pedagógusok munkáját díjazza a megyei tanács

Kiemelkedő teljesítményű diákok és pedagógusok munkáját díjazza a megyei tanács Kovászna megye

A tantárgyversenyeken és sportvetélkedőkön elért teljesítményeikért részesültek pénzjutalomban a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium, valamint a Székely Mikó Kollégium diákjai és tanárai. Idén a Kovászna megyei tanács a tavalyi összeg dupláját szánta a tehetséggondozói programra, összesen 200 ezer lej értékben osztott ki díjakat.

Hirdetés
Hirdetés

Összesen 37 iskola közel 500 diákját, és több mint 250 pedagógusát méltatja pénzjutalommal Kovászna Megye Tanácsa a különböző tantárgyversenyeken, olimpiákon és sportmérkőzéseken való kiemelkedő szereplésükért. A dobogós helyezést elérő egyéneket és csapatokat is egyaránt díjazzák, az első helyért 250 lej, a másodikért 200 lej, a harmadikért pedig 150 lej jár, a felkészítő pedagógusok esetében is.

December 6-án többek között a Református Kollégium 20 tanulójának és a Székely Mikó Kollégium körülbelül 60 diákjának munkáját ismerte el, valamint összesen 30 tanárnak adta át a borítékot Tamás Sándor tanácselnök és Kiss Imre megyei főtanfelügyelő. Hatodik osztálytól egészen a tavaly végzett tizenkettedikes osztályokig minden évfolyamról akadtak tanulók, akik elismerésben részesültek.

Az átadónak a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme adott otthont, a jeles alkalmat az iskola kórusa nyitotta meg. A tanárok, illetve az első helyezést elérő diákok számára a megyei tanács elnöke nyújtotta át a borítékot. „Azt szeretnénk, hogy Háromszék diákbarát legyen. Ehhez járul hozzá ez a program is, amivel kiemelten támogatjuk azokat a diákokat, akik többletmunkát végeznek, tehát akik a kötelező oktatási órákon és feladatokon túl többet vállalnak, versenyre járnak, akik a délután és hétvégét nem sajnálják feláldozni azért, hogy többet tanuljanak” – fogalmazott Tamás Sándor a beszédében. Ezenfelül a pedagógusokról sem feledkeztek meg, akik szabadidejüket feláldozva, plusz anyagi juttatások nélkül is segítenek a diákoknak felkészülni a versenyekre a lehető legjobb tudásuk szerint.

A pedagógusok is örömmel fogadták az elismerést. Fotó: Tamás Sándor Facebook-oldala

A tehetséggondozó program ötletével Kiss Imre volt megyei tanácstag és főtanfelügyelő állt elő még 2018-ban, és bár a koronavírus-járvány időszakában szüneteltniük kellett projektet, tavaly ismét újrakezdhették. Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy az anyagi nehézség ellenére is sikerült megduplázni a jutalmak összegét, így immár 200 ezer lejből tudtak  gazdálkodni. „A romániai jelentést szerint a diákok több mint fele funkcionális analfabéta, nem tudja értelmezni a szöveget, amit elolvas. Ezzel szemben nekünk elég nehéz felvenni a harcot, de azt gondoljuk, hogy mindent meg kell tennünk itt Székelyföldön, ebben a megyében, annak érdekében, hogy az országos trenddel szembefordulva a mi gyerekeink, a mi diákjaink ennél sokkal jobbak legyenek” – magyarázta Tamás Sándor.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy a közösség ismerje el az eredményeket. Ebben az esetben nem az átadott díj összege a fontos, hanem a gesztus, az odafigyelés, amellyel a megyei tanács viszonyul az iskolához” – jelentette ki Kiss Imre főtanfelügyelő, mielőtt átnyújtotta a második és harmadik helyezést elért diákok számára a borítékokat. Hozzátette továbbá, hogy nagyon fontos megtenni minden lehetséges lépést, hogy támogatásban részesüljenek a legjobban teljesítő diákok.

A szerdai nap folyamán a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes és a Petőfi Sándor Általános Iskolában is sort kerítettek az elismerések átadására.

Fotó: Tamás Sándor Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások