Felhívás!

Ki viszi ki a nyugdíjat?

Ki viszi ki a nyugdíjat? Kovászna megye

Továbbra is jelentős gond a postáshiány Kovászna megyében, főleg a községekben, falvakban. A kézbesítések késnek, nyugdíjakért, különböző járandóságokért pedig hosszú sorokat kell kiállni, de az is előfordul, hogy bezár az ablak, mielőtt sorra kerülne mindenki.

A probléma főleg Csernátonban súlyos, ahol, mivel nincs elég alkalmazott, a különböző küldeményeket, a nyugdíjat nem tudják kézbesíteni, csak a hivatalban. Itt azonban többórás sorokat kénytelenek kiállni az emberek, de még így sem biztos, hogy sorra kerülnek, van, hogy bezár a hivatal, és másnap kezdhetik elölről. Hasonlóak a gondok Mikóújfaluban és Szentkirályban is. A postánál állandóan vannak meghirdetett állások, jelentkező azonban kevés.

A Román Posta régiósítva van, Háromszék a központi régióhoz tartozik. A nagyvállalat kommunikációs igazgatósága megkeresésünkre közölte: mint minden ágazatban, itt is munkaerőhiány van, de folyamatosan alkalmaznak, a meghirdetett állásokat pedig a honlapjukon teszik közzé, régiókra osztva. Az erdélyi központi régióban, melyhez Fehér, Brassó, Maros, Szeben, Hargita és Kovászna megyék tartoznak, összesen 130 állásra lehet jelentkezni, keresnek irodai alkalmazottakat, de kézbesítőket, levélválogatókat, számítástechnikai szakembereket is. Kovászna megyében hat munkahelyet hirdetnek jelenleg, Sepsiszentgyörgyre irodavezetőt és postai ügynököt, Csernátonba szintén irodai alkalmazottat keresnek, aki a postahivatalban foglalkozik a küldeményekkel, levelekkel, csomagok felvételével és átadásával, illetve a különböző járandóságok kifizetésével. Szintén Csernátonba keresnek kézbesítőt is, aki széthordja a postai küldeményeket, kézbesíti a nyugdíjakat, ajánlott leveleket. További kézbesítőket keresnek Bölönbe, Szentkirályba és Sepsiszentgyörgyre is. A feltételek között szerepel, hogy az állásra jelentkezők érettségivel, illetve posta szakirányú posztlíceummal vagy kurzussal rendelkezzenek. Az állásokra Sepsiszentgyörgyön, a központi postahivatalban lehet jelentkezni. Háromszéken az utolsó alkalmazás múlt héten történt, akkor Mikóújfaluba sikerült találni egy munkatársat, napi hatórás programmal.

Mircea Tudosie kommunikációs igazgató azt mondta, év elejétől Kovászna megyében több mint 20 személyt alkalmaztak, elsősorban falvakra, az állásokat pedig folyamatosan hirdetik honlapjukon és a hivatalokban is. Sajnos, a munkaerőhiány ezt a szektort is érinti, sokan a munkatársak közül nyugdíjba mennek idén, és őket is pótolni kell majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások