Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a Sokadalom, Kézdivásárhely városünnepe

Kezdődik a Sokadalom, Kézdivásárhely városünnepe Kovászna megye

Úgy tűnik, jó döntés volt tavaly a kézdivásárhelyi városatyák részéről a bizonytalan időjárásnak kitett augusztus végéről június végére költöztetni az Őszi Sokadalmat, mert a meteorológusok az egész, előttünk álló hétre esőmentes időt jósolnak. A városünnep pedig éppen keddtől vasárnapig tart, csak most már egyszerűen Sokadalom néven.

Hirdetés
Hirdetés

A tavaly óta érvényes időpontváltoztatás semmiképp nem befolyásolta a felhozatal gazdagságát és sokszínűségét, hiszen most is száz programpontot sikerült összehozniuk a szervezőknek.

A Sokadalom kedden este 8 órakor a Borudvarban rajtol a Gyárfás István Trió és Luiza Zan fellépésével, ugyanitt csütörtök este Blansch, pénteken Ewiva feat. Lantos Zoltán, szombaton pedig gyermektáncház, illetve felnőtteket célzó táncoktatás szerepel a kínálatban.

És ha már a koncerteknél tartunk, innen még Demeter Eli és Ruszka Sándor szerda esti produkcióját ajánljuk a nagyérdemű figyelmébe a Vigadó udvaráról, míg a főtéri nagyszínpadon péntek este a Sing Floyd és a Honeybeast lép fel, utóbbi a Rádió Gaga támogatásával, szombat este az Ego Sum, a Titán és Kalapács, míg vasárnap Kaly Roland, továbbá Kökény Attila és Rakonczai Viktor, valamint zárásként az Intim Torna Illegál.

És aki tovább bírja, irány az ipari parkban pénteken és szombaton 21, illetve 23 órától berendezkedő Urbanizé Gardenbe, ahol éjfél utánig tart a buli.

Még mindig a zenénél maradva, annak is utcai változatánál: szombat délután az NMG-zenekar és a Southernman Robbie, szombaton a The Crazy Plumbers, az Ithaka és az Old Bumeráng szórakoztat a Vigadó előtti téren. És akkor még nem is beszéltünk a szombat déli megyei fúvószenekari fesztiválról, amelyen Kézdivásárhely, Barátos, Uzon és Réty rezesbandái szerepelnek a Molnár Józsiás parkban, a helyi Tanulók Klubja mazsorettcsoportjainak közreműködésével.

Érdekes színfoltnak ígérkezik az RMDSZ-sátor, ahol nemcsak gyermekfoglalkozás, előadások, közönségtalálkozók várnak ránk, hanem bor- és pálinkakóstoló is, szombaton pedig az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjét nézhetjük közösen.

Előadások emellett a Grundon, azaz a Vigadó udvarán is lesznek műhelymunkák, illetve kerekasztal-beszélgetések kíséretében, a gyermekváros idén is Gábor Áron parkban kap helyett, közvetlenül a péntek délben nyitó termék- és kézművesvásár szomszédságában.

A gyerkőcöket azonban nemcsak ide vihetjük el, hanem például A kolozsvári bíró című zenés mesejátékra, a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár programjaira, az Incze László Céhtörténeti Múzeum foglalkozásaira is, vagy akár a KreaKids divatbemutatójára. Ahol a mű-terem címszó alatt helyi képzőművészek – Forró Antal, Sárosi Csaba, Vetró B. Zsuzsa, Vetró András, Sárosi Mátyás Vajna K. László, Kosztándi Jenő és Kosztándi Katalin műtermeibe látogathatunk el, csütörtökön 17 órakor pedig a múzeum Forró Antal 100 – Lélektani természetrajz című kiállításának megnyitójára.

A kulturális kínálathoz tartozik a Pro Urbe díj péntek délutáni átadása is a Vigadó Kulturális Központban, ahol nagyszínpadon Molnár Ferenc A testőr című darabját játssza csütörtök este az Udvartér Színház. Idén sem marad el a főtéri korzózás korhű ruhákban, a Süti Éden zenés koktélpartija, no meg a szombat reggel 9 órakor kezdődő pityókafesztivál.

A Rádió GaGa mobil stúdiója többször élő közvetítéssel jelentkezik a különböző helyszínekről, ám aki teheti, inkább személyesen tapasztalja meg a tűzijátékkal záruló Sokadalom forgatagát. A részletes programot az önkormányzat honlapján lehet böngészni.

Képünk archív felvétel.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások