Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a síszezon Sugásfürdőn!

Kezdődik a síszezon Sugásfürdőn! Kovászna megye

Beüzemelték a kisebbik sípályát Sugásfürdőn, vasárnap, január 29-én már lehet használni – adta hírül Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a pályákat működtető Sepsi ReKreativ Rt.

 

A 250 méter hosszú, 60 méter széles, 65 méteres szintkülönbségű kispályán a hó vastagsága megfelelő, alkalmas a sízésre, és ha kitart a hideg, illetve még havazik, az 560 méter hosszú, 75 méter széles, 150 méteres szintkülönbségű nagypálya is használható lesz.

Az előző évekhez hasonlóan, a sípálya hétvégén 9 és 21, pénteken 15 és 21, valamint hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között tart nyitva.

A jegyárak a következőképpen alakulnak: 12 lej a standard jegy egy felvonásra (6 lej Sepsi Carddal, 3 lej nagycsaládos kártyával). A 5–18 év közötti gyermekek és a 60 év feletti személyek részére egy felvonás 9 lejbe, a Sepsi Carddal rendelkezőknek 5 lejbe, míg a nagycsaládosoknak 3 lejbe kerül.

A Sepsi ReKreativ Rt. úgy döntött, az üdülőközpont bejáratához felszerelt sorompót egyelőre nem helyezik működésbe. Mint ismert Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a síszezonra jellemző forgalmi torlódások megelőzése érdekében okos parkolórendszert alakított ki Sugásfürdőn, amely segítségével a sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen levő szabad parkolóhelyek számáról. Ennek érdekében Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében) egy sorompót helyeztek el, amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra és csak bankkártyával lehet fizetni. Ugyanakkor a Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük