Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen a Legyél felkészítve!

Kézdivásárhelyen a Legyél felkészítve! Kovászna megye

Szombaton érkezett Marosvásárhelyről Kézdivásárhelyre a Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) kamionja, ami a Legyél felkészítve! kampány keretében alapvető elsősegély-nyújtási tudnivalók népszerűsítésében játszik szerepet.

Hirdetés
Hirdetés

A látványos, piros jármű tulajdonképpen egy tágas, interaktív előadóterem, ahol egyszerre akár kéttucatnyi személy jelenlétében lehet előadást tartani. Ez történt szombaton, Kézdivásárhelyen is, ahol a SMURD emberei azt mutatták be, miként lehet valakinek az életét megmenteni, amíg az illető az orvosok kezébe kerül.

Tolvaj Marius, a Kovászna megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője érdeklődésünkre elmondta: ez a második év, hogy a karaván Háromszékre érkezik, tavaly Sepsiszentgyörgyön volt. „Már akkor megfogalmazódott az a kérés a lakosság részéről, hogy idén Kézdivásárhelyen is jelen legyen a karaván. Munkatársaink nem csak elsősegélynyújtási gyorstalpalót tartanak, hanem tűzoltópalackok működését magyarázzák el, és azt, hogy mi a teendő tűz, baleset vagy földrengés esetén” – magyarázta a szóvivő.

A karaván sikeres volt, ottlétünk alatt is mondhatna folyamatosan „teltház” volt a nyergesvontató pótkocsijában, ami Barótot is felkereste.

Tolvaj Mariustól azt is megtudtuk, hogy július 10–12. között nagyszabású tűzoltó-találkozó színhelye lesz a kézdivásárhelyi Sinkovits sportpálya, hét megye profi tűzoltói mérik össze tudásukat az országos verseny megyeközti rendezvényén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások