Felhívás!

Kézdin is oltanak

Kézdin is oltanak Kovászna megye

Tegnaptól Kézdivásárhelyen, a Kicsid Gábor Sportcsarnok jobboldali, hátsó részében kialakított központban startolt a védőoltási kampány második szakasza, amelyen azon személyek vehetnek részt, akik előzetesen regisztráltak, vagy jelentkeztek a háziorvosuknál. Délig pár tucatnyi személy kapta meg a védőoltást, köztük olyanok is, akik nem kézdivásárhelyiek.

Dr. Csiszár Eszter, az oltást felügyelő egészségügyi szakember elmondta: a helybelieken kívül voltak brassói és szentgyörgyi kliensek is, mivel az ottani központok le vannak terhelve. Tegnapra kb. 40 személy volt beütemezve – magyarázta, 90 adag oltóanyaguk van, ez becslése szerint két-három napra elegendő. Az első nap főként idős személyek voltak oltatni, ez javasolt is, mert 60 év fölött már több az olyan betegség, ami súlyosbíthat abban az esetben, ha koronavírussal fertőződik meg valaki – tette hozzá. A jelentkezőket kikérdezik, majd az oltást követően egy bizonyos időre megfigyelés alá helyezik.

A központ 8-tól 20 óráig tart nyitva, és várják a jelentkezőket. A központot az önkormányzat szerelte fel a szükséges biztonsági és egészségügyi ellátmánnyal. Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester kifejtette: teljes egészében felújították az épületnek ezt a részét, és minden előírásnak megfelel. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások