Felhívás!

Csak a szerencsén múlik

Csak a szerencsén múlik Kovászna megye

Mesebeszéd az, hogy a csíkszeredai polgármester miért engedte, hogy építsenek, vagy ha engedély nélkül építettek, miért nem bontatta le a roma negyedet – mondja Kisgyörgy Sándor. A sepsikőröspataki elöljáró szerint ezt Romániában sehol sem lehet megtenni, és ahol még nem égett le a település szélén lévő telep, ott szerencséjük volt.

A polgármester azt mondja: „hosszú évek kemény munkájával” lehet elérni, hogy a mintegy ezer cigányember háza egyáltalán „létezzen”.

– Minthogy a házaik az önkormányzat területén állnak, azt tudtuk tenni, hogy koncessziós szerződést kötöttünk, amiben havonta kemény 15 bani/négyzetméterben odaadtuk a területet, és így legalább tudnak szerződést kötni a szolgáltatókkal, villa­nyért, vízért. Persze a Digit kifizetik, de az önkormányzatnak fizetendő 15 banira nincs pénzük, de legalább többé kevésbé törvényesen elvannak – magyarázza Kisgyörgy Sándor. A község első embere szerint innen „még nagyon sok van” addig, hogy biztosítást kössenek, úgyhogy ha lángra kap a cigánytelep, „gyakorlatilag semmit sem lehet csinálni”. A problémát – véli Kisgyörgy –, ha nem alakítanak ki megfelelő országos közpolitikát, nem tudja kezelni az önkormányzat, sem Csíkszeredában, sem Kőröspatakon, sem sehol Romániában. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 19., 10:00
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Fasza beszed, hogy hogy nem lehet semmit tenni ellenuk, ha en egy nyarikonyhat felhuzok engedely nelkul egy honap elatt lebontassak, EZ CSAK AKARAT KERDESE kisgyorgy ur!!!

  • User
   Dátum: 2021. január 19., 12:39
   ÉRTÉKELÉS: 3

   1984.George Orwell. Állatfarm.Plakát a falon. ,Mindenki egyenlő ,de vannak egyenlőbbek!
   Románia 2021 .Törvény erősíti ,ami a plakátra van írva.

 • User
  Dátum: 2021. január 20., 15:35
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Válaszom erre: egy vesekő műtétem után, a napokban jöttem ki a Németország szivében, Bonnban lévő Máltaiak kórházából.
  Utolsó napom éjszakáján, csak hajnalban tudtam elaludni. Erre reggel7órakir nagyhangú jóreggel, nem a kisfényt, hanem a plafonlámpa erös fényét bekapcsolva, hangosan sietve szólitott egy sötét, hullámoshajú, török, arab kiejtésü fiatalember VÉRNYOMÁSMÉRÉS! Végezve ezzel kiment, azajtót és a világitást persze nyitva hagyva. Amit én becsuktam és kikapcsoltam.
  Egy óra múlva megint hangosan nyílt a szobám ajtaja, rossz német,szlávos, oroszos kiejtéssel, nöi hangosan, REGGELIlll!, majd egy fiatalos férfihang a hátam mögül, mivel háttal feküdtem az ajtóhoz, mit kér reggelire? Amikor megfirdúltam megijedtem, mert mindenre számitottam csak nem arra, hogy egy néger fiu hozza a reggelimet. Aztán egy idö után, reggeli közben kimentem a kb.25-30 m.távokságra lévő 3literes termoszhoz egy csésze kávéért és a specális ivóvízautomatához vízért, amikor egy sarok mögűl egy kb.1,80 magas és kb.1m.széles alak jelent meg a félhomályban, egy koromfekete néger nő személyében, amtől megint megijedtem, mert az arca helyén csak a feketeséget láttam.
  Aztán 10óra fele kaptam egy igazolást taxira és azzal értem haza. Kérdem a taxisofört hogy román, szerb, vagy esetleg török? Nem kérem én Afgán vagyok, válaszolta büszkén!

 • User
  Dátum: 2021. január 20., 15:33
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Úgy hogy a némötországban történő zagyvalékhoz képest, a cigànyok kismiskák ezekhez képest, hogy milyen volt a helyzet még 1990-2000-ben és milyen most!
  Üdvözlettel Sylvanus István