Hirdetés
Hirdetés

Csak a szerencsén múlik

Csak a szerencsén múlik Kovászna megye

Mesebeszéd az, hogy a csíkszeredai polgármester miért engedte, hogy építsenek, vagy ha engedély nélkül építettek, miért nem bontatta le a roma negyedet – mondja Kisgyörgy Sándor. A sepsikőröspataki elöljáró szerint ezt Romániában sehol sem lehet megtenni, és ahol még nem égett le a település szélén lévő telep, ott szerencséjük volt.

A polgármester azt mondja: „hosszú évek kemény munkájával” lehet elérni, hogy a mintegy ezer cigányember háza egyáltalán „létezzen”.

Hirdetés
Hirdetés

– Minthogy a házaik az önkormányzat területén állnak, azt tudtuk tenni, hogy koncessziós szerződést kötöttünk, amiben havonta kemény 15 bani/négyzetméterben odaadtuk a területet, és így legalább tudnak szerződést kötni a szolgáltatókkal, villa­nyért, vízért. Persze a Digit kifizetik, de az önkormányzatnak fizetendő 15 banira nincs pénzük, de legalább többé kevésbé törvényesen elvannak – magyarázza Kisgyörgy Sándor. A község első embere szerint innen „még nagyon sok van” addig, hogy biztosítást kössenek, úgyhogy ha lángra kap a cigánytelep, „gyakorlatilag semmit sem lehet csinálni”. A problémát – véli Kisgyörgy –, ha nem alakítanak ki megfelelő országos közpolitikát, nem tudja kezelni az önkormányzat, sem Csíkszeredában, sem Kőröspatakon, sem sehol Romániában. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. január 19., 10:00
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Fasza beszed, hogy hogy nem lehet semmit tenni ellenuk, ha en egy nyarikonyhat felhuzok engedely nelkul egy honap elatt lebontassak, EZ CSAK AKARAT KERDESE kisgyorgy ur!!!

  • User
   Dátum: 2021. január 19., 12:39
   ÉRTÉKELÉS: 3

   1984.George Orwell. Állatfarm.Plakát a falon. ,Mindenki egyenlő ,de vannak egyenlőbbek!
   Románia 2021 .Törvény erősíti ,ami a plakátra van írva.

 • User
  Dátum: 2021. január 20., 15:35
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Válaszom erre: egy vesekő műtétem után, a napokban jöttem ki a Németország szivében, Bonnban lévő Máltaiak kórházából.
  Utolsó napom éjszakáján, csak hajnalban tudtam elaludni. Erre reggel7órakir nagyhangú jóreggel, nem a kisfényt, hanem a plafonlámpa erös fényét bekapcsolva, hangosan sietve szólitott egy sötét, hullámoshajú, török, arab kiejtésü fiatalember VÉRNYOMÁSMÉRÉS! Végezve ezzel kiment, azajtót és a világitást persze nyitva hagyva. Amit én becsuktam és kikapcsoltam.
  Egy óra múlva megint hangosan nyílt a szobám ajtaja, rossz német,szlávos, oroszos kiejtéssel, nöi hangosan, REGGELIlll!, majd egy fiatalos férfihang a hátam mögül, mivel háttal feküdtem az ajtóhoz, mit kér reggelire? Amikor megfirdúltam megijedtem, mert mindenre számitottam csak nem arra, hogy egy néger fiu hozza a reggelimet. Aztán egy idö után, reggeli közben kimentem a kb.25-30 m.távokságra lévő 3literes termoszhoz egy csésze kávéért és a specális ivóvízautomatához vízért, amikor egy sarok mögűl egy kb.1,80 magas és kb.1m.széles alak jelent meg a félhomályban, egy koromfekete néger nő személyében, amtől megint megijedtem, mert az arca helyén csak a feketeséget láttam.
  Aztán 10óra fele kaptam egy igazolást taxira és azzal értem haza. Kérdem a taxisofört hogy román, szerb, vagy esetleg török? Nem kérem én Afgán vagyok, válaszolta büszkén!

 • User
  Dátum: 2021. január 20., 15:33
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Úgy hogy a némötországban történő zagyvalékhoz képest, a cigànyok kismiskák ezekhez képest, hogy milyen volt a helyzet még 1990-2000-ben és milyen most!
  Üdvözlettel Sylvanus István