Felhívás!

Kevés az első fecske

Bár az érdeklődés élénk iránta, a program első hónapjában, decemberben ténylegesen csak négy igénylő (a nyolcból) teljesítette a kiírt feltételeket, így ennyin kaptak 50 eurós lakbértámogatást a megyeszékhelyen.

Januárban három kérelmezőnek (az ötből) folyósították a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által nemrég alapított segélyt, mellyel a fiatalok elvándorlását igyekeznek megakadályozni, illetve hazatelepedésüket megkönnyíteni.

Többen voltak olyanok, akik a kiírás azon pontjának nem feleltek meg, hogy legalább négy hónapja albérletben kell lakniuk, mikor kérvényezik a támogatást, mások pedig azért kételkedtek abban, hogy kedvezményezettek lehetnek, mert a szakiskolai végzettségüket bizonyító diplomát nem ítélték elég jónak.

Pedig az is, mint a művészeti líceum végzőseié is, teljes értékű oklevél, amennyiben egy szakvizsga nyomán bocsátották ki – fejtette ki érdeklődésünkre Vargha Fruzsina alpolgármester. Kimaradt a szabályzatból, és ezen az e hónap végén tartandó tanácsülésen valószínűleg módosítanak, hogy a bukaresti vagy külföldi székhelyű cégeknek itthonról, távmunkában dolgozókat is megilleti ez a juttatás, emiatt is többen elestek eddig a pluszpénztől, de márciusban már valószínűleg ők is igényelhetik.

A többi feltétel marad, vagyis a 35 év alatti, sepsiszentgyörgyi lakhelyű fiataloknak jár a lakbértámogatás, amennyiben hivatalos, az adóhivatalnál is bejegyzett szerződéssel bérelik a lakást. A kérelmezők nevén nem szerepelhet egy lakás több mint felének tulajdonjoga, nem állhatnak rokonságban a tulajdonossal és nem lehet adósságuk az önkormányzat felé. Az érdekeltek továbbra is a polgármesteri hivatalhoz tartozó Ifjúsági Irodához fordulhatnak (Kőrösi Csoma Sándor u. 5. szám) ez ügyben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.